MALZEMELER:
100 gr.tereyağ
80 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

BULAMAK İÇİN:
1/2 su bardağı pudra şeker

YAPILIŞI:
Tereyağını bir tava içerisinde,kısık ateşte eritmeye başlarken,mikser kabınıza yumurtaları ve toz şekerini alarak çırpmaya başlayın.
Eriyen tereyağını ateşten indirin ve içine çikolatayı ekleyerek eritin.
Mikserde karışmakta olan yumurta ve şekere yavaş yavaş ekleyin.
Un,kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu eleyin.
Karışıma kaşık kaşık ekleyerek karıştırın.Macun kıvamında olan hamuru 5 dakika deep freeze de bırakın.Hamur sertleşirken fırınınızı 180 derece de ısıtın.
Pudra şekerini bir tepsiye alın.Hamuru dondurma kaşığı ile alarak pudra şekeri olaan tepsiye bırakın.Tepsiyi sallayarak pudra şekerinin hepsine bulanmasını sağlayın.Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek kurabiye topların tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
180 derece de ısınan fırında 12 dakika pişirin.
Lütfen pişirme sürelerini yazıldığı gibi uygulayın.
Çikolata yer gibi kurabiyeleriniz hazır..Afiyet olsun.