MALZEMELER:
4su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Su

İÇ HARCI:
1çorba kasesi kaşar peyniri rendesi
1 çorba kasesi beyaz peynir rendesi
8 dal maydanoz
(İsteğe göre iç harcını değiştirebilirsiniz.)

ARA KATLARA SÜRMEK İÇİN:

1 su bardağı zeytinyağ

ÜZERİ İÇİN :
1 yumurta sarısı

HAMURUN YAPILIŞI:

Yoğurma kabına unu eleyerek koyalım.Sıvıyağ,yumurta,tuz ve karbonatı ekleyerek azar azar su ilavesiyle yoğurmaya başlayın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamuru 1/2 saat dinlendirin.
İç harcı için kaşar peyniri rendesi,beyaz peynir rendesi ve ince kıyılmış maydanozu bir kasede karıştırın.
1 su bardağı zeytinyağını bir kaseye alın.
Bütün malzemelerimiz hazırlandığına göre hamuru açmaya başlayabiliriz.
Hamuru önce yoğurup iki parçaya ayırın.Her bir parçayı 6 eşit bezelere bölün,yuvarlayın.
Önce 6 bezeyi tek tek tabak büyüklüğünde açın.3 tanesini aralarına sıvıyağ sürerek üst üste koyun ve tekrar açmaya başlayın.
Bu işlemi elinizle döndüre döndüre yapabilirsiniz.30 cm.lik tepsi için ölçüyü ve hamurun büyüklüğünü ayarlayın.
Bu işlemi diğer üçlü olarak da uygulayın.Açılan üçlü yufkayı tam ortadan iki parçaya bölün.Alt geniş kısmına iç harcını yerleştirin ve rulo kıvırın.Yuvarlayarak tepsiye yerleştirin.
Diğer hamur bezeleri içinde aynı şekilde hazırlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürerek175 derece de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Böreğiniz ılınınca servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.