Ankara ve İstanbul’da canlı bombalar patlıyor, ocaklar sönüyor. Halkımız bir gününü daha kazasız belasız atlatmanın verdiği sevinçle, geçiyor televizyonun karşısına. Açıyor Acun TV’yi. Survivor izlenme rekoru kırıyor. 

10 Ekim 2015 Ankara garında patlama 103 cana mal oldu. Yeni hükümet kurulmadığı için iş başındaki AKP biz iktidarda değiliz dediler. Sorumlular bulunamadı. Bundan mütevellit istifada olmazdı  görev ihmali hiç olmaz. 

12 Ocak 2016 Sultanahmet Meydanında patlayan canlı bomba 11 yerli, yabancı masum insanların ölümünün ardından sert kınama geldi. Tamam, artık canlı bombaların cesareti kırılmıştır dedik. O da ne Ankara’dan gelen acı haberle sarsıldık.

17 Şubat 2016 Ankara kuvvet komutanlığında, servis araçlarının bulunduğu merasim sokakta bomba patlatıldı mı? Patlatıldı, 29 masum can öldü. Peki, hükümet yetkililerimiz ne dedi? Ekranlara muzaffer bir komutan edasıyla çıkıp, iki saat içerisinde canlı bombanın kimliğini belirlediklerini gururla açıkladı Sayın İçişleri Bakanımız. Ardından kınamalar geldi koro halinde.  Ölenlerin kanları yerde kalmayacakmış, en ağır şekilde hak ettikleri cezayı alacaklarmış hainler. 

Daha ne yapsınlar başbakanımız, bakanlarımız eline silah alıp savaşacak halleri yok ya. Ha istifa mı? Canım öyle birkaç bomba patladı diye istifa mı olur, Şam’da Bağdat’ta her gün patlıyor, işin doğasında var bomba bu patlar. Hem sorumlu hükümet, mit veya bakanlar değil ki sorumlu bombayı patlatanda doğal olarak.

13 Mart 2016 Ankara Kızılay’a bomba yüklü araçla saldırı, 37 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sönen ocaklar, yetim dul kalan çocuklar, eşini, evladını, anasını, babasını kaybeden canlar hayalleriyle birlikte geride bir acı bıraktılar. Düştükleri yeri yaktılar.

Patlamanın hemen ardından Sayın Bakanımız canlı bombanın kimliğini tespit ettiklerini, bu başarısını kamuoyuna gururla sundu. Yanında Sağlık Bakanımız Müezzinoğlu’na açıklama sırası gelince, ambulansların olay yerine kısa süre de intikal etmiş, hepsi modern donanımlı imiş, ölenler morglara kısa sürede taşınmış, ölenlerin kimlik tespit çalışması ivedi bir şekilde yapılmaktaymış.

Cenaze işlemleri ve morgdan teslimler organize şekilde tamamlanacakmış. Görüyorsunuz ne kadar canla başla çalışan bakanlarımız var. Ha sorumlu mu dediniz canım, onların suçu ne ki canlı bombayı onlar mı yönlendirdi. Yanlarında birde Adalet Bakanımız vardı, valla onu sorarsanız neden orada bulunuyordu bende anlayamadım. Belki defin, cenaze ve teslim merasim işlerinde adaleti sağlamak üzere olabilir tamamen tahmin tabi.

Kabineyi sorarsanız şipşak acil olarak güvenlik zirvesi toplandı, canla başla saatlerce çalıştılar. İvedilikle bir kınama mesajı kaleme alındı ve kamuoyuyla paylaştılar gerçekten çok sert mesajlar içeriyordu. Sitem dolu bir beyandı takdire şayan bir bildiri yayınladılar. Ben çok başarılı buldum sizi bilemem.

Şimdi düşünebilirsiniz. Seçilmişler vatandaşının can ve mal güvenliğinden sorumludur diye bir taahhütleri oldu mu sayın yetkililerimizin, ben bilmiyorum. Ha yurt dışında söylenen sözler yurt içerisinde bağlayıcı tarafı olduğunu sanmıyorum dışarda söylenen sözler içeriyi bağlamaz sonuçta.

Sonuç olarak tüm felaketlere rağmen hükümet başkanlığı tartışıyor. Halkımız Acun TV’de hayırlı seyirler Türkiye!