Yaşadığım bir anekdottan yola çıkarak siyasetin ivedilikle yapması gereken bir hamleye, ülkenin bekâsı için aciliyete işi bağlayacağım.
Evet, “ Çamlıca’nın köpekleri beni havladı “ ; geçen gece Çamlıca’da oturan bir akrabamı ziyarete gittim, oturduk hemhal olduktan sonra  gece 01:30 gibi evinden ayrıldım. Büyük Çamlıca’ya yakındı evi, Altunizade’deki evime hem  biraz kafamı toparlayayım hem de yürüyüş olsun diye yürüyeyim dedim.
Tam Kısıklı Meydan’a gelen caddenin Ümraniye’ tarafından Büyük Çamlıca bölümündeydim ki bahçe köpekleri, sokak köpekleri hepsi beni havlamaya başladılar. Kimi sokak köpekleri mıntıkası olan sokağın başına kadar gelip havlıyordu göz göze geldiklerim oldu. Hatta ana caddeye çıkıp arkamdan kovalayanda oldu, ama bir matematiği vardı köpekliğin mıntıkasının dışına çıkamıyorlardı.

Kısıklı meydana geldiğimde de 15 temmuz nöbetlerinden çoğunluk oraları iyi bilir, burada artık it demek istiyorum izninizle itler iki üç tanesi Kısıklı taksi durağının ordan meydanın göbeğindeki bana havlıyorlardı. Cesaret edip taksi durağını geçip ön ayaklarının hırstan titremesine rağmen bana ulaşıp saldıramadılar. Çünkü onlar itlerdi, belki sırtlan gibi bir araya gelip hamle yapabilirlerdi.
Neyse bu badire benim yürüme hevesi etkilemedi o adrenalinle yürümeye devam ettim. Kısıklı Karakolu’nun önünde bir araç durdu Beylerbeyi’ne gideceklerini yolu bitmediklerini söyledi. Bende o tarafa gidiyorum bineyim tarif edeyim dedim. Araçta dört kişi vardı artık adrenalinimi mi hissettiler? bilmiyorum çekinerek;

 Bana “ Ağbey Recep İvedik gibi bizi işinin olduğu yere mi götürüyorsun? ” dediler. Bende dört kişi olan sizsiniz sakin olun dedim..

Şimdi Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan 15 temmuz gecesi tüm fetocu köpekler ait oldukları mıntıkaların köşe başlarında havladı. Sizde bir çoğunu gördünüz kimisiyle göz göze de geldiniz. Çoğu köpeği ve sokağını mıntıkasını temizlediniz. Ama hala siyaset kanalıyla sokak başlarını tutanlar var. Onların cesaretleri sokakları kadar, ama sırtlanlar belli mi olur bir araya geliriz ümidiyle yarını beklerler.
Sayın Cumhurbaşkanım Ülkemizi götürmek istediğiniz yeri ve hamlelerinizi çok iyi ön göremesekte biz sizin 15 Temmuz’da cesaretinizi gördük, artık adrenalininizden herkes çekiniyor. Güç sizdeyken Allah tam bir temizliği ülkemize nasip eder İnşAllah geç olmadan.
Sırtlanların cesareti mıntıkası kadar, emanet mıntılarda ötenler kelleniz gidecek çünkü; hala susmuyor kuyruk kıstırmıyor havlıyorsunuz. Reisin ve Cumhurun gözü üzerinizde.
Muhammet Akosman