Önce kanser nedir; Vücudumuzda kontrolsüz üreyen hücre topluluğuna kanser denir.. Bu hücreler nerede çoğalırsa o bölgenin adını alır ve sürekli çoğalır. Beyin ve Akciğer kanseri gibi.

Kanserli hücre yapımında çevresel faktörlerin, çok etkisi vardır.

Bunlar;

1-Radyasyona maruz kalma, güneş ışını. 

2-Kimyasal faktörler, parfüm ve kremlerde bulunan de bazı kimyasal maddeler  cilt, solunum yolları, akciğer, karaciğer, bağırsak),  

3-bazı hastalıklar (Hepatit C, kolon ülserleri, polip, fistüller, vücut ta bulunan urlar). 

4-Çeşitli kimyasal maddeler. Örneğin sigara içindeki katran maddesi kanser yapar. (Hidrokarbon) Nikel, krom, boya endüstri sinde kullanılan maddeler 

5-Yediğimiz içtiğimiz yiyecekler (Aromatik yiyecekler) gibi.

Kanser yapan, hücreyi engelleyici savunma mekanizmasını, yine vücudumuz da bulunur. Yalnız bu hücreleri faaliyete geçirebilmek için dışarıdan alacağımız besinler çok önemlidir. 

Önce kanserden korunmak için sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak lazım.

“Izgara etler, Füme besinler GEDO değiştirilmiş yiyecekler hatta UHT sütler (paket sütler) yoğurtlar (Hazır yoğurtlar).

“Bize sütü açıktan alıp kaynayınca faydalı vitaminleri ölür diyorlardı” oysa şimdi sütler daha yüksek ısıda hemolize ediliyor içindeki yağlar eritiliyor uzun süre beklemesi içinde kimasal sıvı katılıyor, hazır yoğut ta aynen öyle ve  sağlığımıza çok zararlı .  Normal yoğurt, bir hafta geçti mi bozulur. oysa hazır yoğurtu haftalarca beklet.  çünkü yoğurtun ana maddesi kaybolmuş, uzun süre beklemesi için birçok kimyasal sıvılar eklemiştir ne kadar sağlıklıdır? 

Araştırmalara göre,  Kanser vücudumuzda B17 vitamin eksikliğinden oluştuğu söylenmektedir. Bu da,  Kaysı çekirdeğinde ve buğday çiminde, bulunmaktadır. Ayrıca 100 kadar vitamin bulunduğu söylenmektedir. Orta Asya’da atalarımız hep Buğday şırası içerlermiş. Bunun içinde yediğimiz içtiğimiz gıdalara dikkat etmeyi ihmal etmeyelim. Can boğazdan girdiği gibi yine boğazdan çıkar.