Batının tek amacı olan enerji kaynaklarını kontrol etmek olan yakın gelecekte Ortadoğu bölgesinde azalacak enerji kaynakları nedeniyle, Ortasya ve Kafkasya’daki zengin kaynaklara ulaşmanın yolunu arayacaklardı. Bunun içinde bunun yolu olan Büyük Ortadoğu Projesi ile yetmeyen enerji kaynaklarını yeni sahalara sınır yakınlığı yaparak oralara nüfuz etme projelerini gerçekleştirmektir. Bunun içinde 1980’de ek olarak  Oded Yinon planı da devreye girmiştir. Ortadoğu’daki ülkerin arap şii sünni milletlerin birbirlerine mezhepsel anlamda kırdırılarak bölünme ve parçalanmaya kaos ile sürüklenmeleri bunun neticesinde küresel güçlerin bölgeye hakim olmaları ve sınırların  yeniden dizayn edilmesi gibi…

Büyük Ortadoğu Projesi aslında Ortadoğu’dan Ortaasya’da Afganistan’da ve Kafkaslarda ki yeni ve kullanılmamış enerji kaynaklarına daha yakın  olmak, bu proje ile uzaklardaki emellerine daha yakın olmak hükmetmek isteyenlerin bir  projesidir. Yoksa  ne işin var  Okyanus ötesinden  buraya geliyorsun?

Dünyada hızla artan enerji ihtiyacı Ortadoğu ve Ortaasya bölgesinin ki Türki ülkelerin olduğu bölgede bu planın içerisine dahil olmuş durumda Neden böyle söylüyorum? Işid denen proje örgütün bir ayağı  siyasal ve radikal islam ayağı idi, mezhepsel anlamda parçalanan ülkelere Truva atı gibi  sızdırıldı. El-Kaide’nin evrim geçirtilmiş hali olan bu proje örgüt şimdilerde Ortadoğu’da yaşanan son gelişmeler ile radikal islam ve siyasal islam ayağı entegre ediliyor nereye? Doğu bloku ülkelerinde yani Türki ülkelerde ki eleman kadrosunu  bünyesine kattırarak Turkofobi yaratmak için. Evet  size tuhaf gelmesin Turkofobi  yeni sentezleri Işid örgütünün  entegrasyonu tamamlanacak.

Hatırlarsanız yılbaşı gecesi bir gece kulübünde katliam  yapılmıştı. Saldırının Ortaasya kökenli Işid’e bağlı bir militan tarafından gerçekleştiği netleşmiş ve faili yakalanmıştı. Gerisi ilerleyen zamanda netleşecek.. Dolaylı yoldan eli kanlı terör  örgütlerinin entegrasyonu sağlanacak gibi Işid’in isminin değişeceği gibi. Biraz daha Orta Asya kökenli ve Türki Devletlerdeki durumun karışmasını isteyenlerin acaba ne gibi planları var başta da dediğim gibi u konu şimdilik bir başka boyuta çekilmedi. Ama buna karşın elbette bizimde planlarımız olacaktır.

Ortaasya Kafkaslar’da henüz tespit edilmiş yeraltı enerjisi olan gaz yataklarındaki rezervler hem Avrupa’nın hem de batının ihtiyaçlarını karşılayacak miktardadır. Yani aslında konunun özetinden ana temayı anladınız değil mi? Konu aslında enerji savaşları. Sadece Türkmenistan’da araştırmalar sonucu gazın 24.6 trilyon metre küp olduğu tahmin ediliyor. Bu bölgedeki gaz enerji kaynağı büyük oyuncuların, büyük fillerin ilerideki buraya yönelik çalışmaları ile netleşecek. Zaten küçük çapta mesajları ve eylem yönünde terör faaliyetlerini buradaki bölge insanlarına mal etmeye çalışma planını devre soktular. Ayrıca bu bölgedeki gaz ve bu gazın taşınma projeleri  büyük oyun  olan BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNİN bir parça ön çalışmasıdır.

Burada tekrar ABD Rusya ve Çin tekrar ön plana çıkıyor. Yani şunu anlıyoruz ki şu anda SURİYE’de kim varsa gelecekte olanların hepsi burada bu gelecekteki çalışmanın hazırlığını yapmakta olanlardır.

Bu sebeple Ortaasya üzerinde yapılacak oyunların altında bütün bugün Suriye’de olanların büyük yarış ve rekabeti vardır. Türkiye hem Suriye hem de ihtiyaç durumuna gelen Turan hareketinin artık farkında olmalı ve hamlelerini  bu bölgeye doğru dizayn etmelidir. Bunu defaatle yazıyor ve çiziyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Önemi büyüktür, konumu  büyüktür.

Türk milletinin kandaşı insanlarla doğal sınırlar oluşturmak çok zor değildir ve bu olanlardan sonra artık dünyada sınırlar yoktur. Siyasi birlikler  vardır. İşte bu anlamda Turan birlikteliği olmazsa olmazdır bu oyunların karşısında diyorum. Ayrıca stratejik önemi ve gelecekteki yeri açısından su kaynakları Ortaasya da özellikle Kırgızistan ve Tacikistan’da çokça var durumda Bunu da göz ardı etmemek gerekir. Suyun stratejik ve hayati önemi dünya için gelecekte gözardı edilecek bir konu değildir. Suya bağlı enerjide ayrı olarak  bunun getirdikleridir. 

Görüldüğü üzere Ortaasya enerji kaynakları çok önemlidir. Büyük Ortadoğu Projesi bu bölgeye Batının atlama tahtasıdır. Buna engel olacak tek güç o güçte MİLLİYETÇİ bir Türkiyedir.

Ortaasya biziz ve biz oralarda siyasi olarak çalışmaları hızlandırıp, oralarda olmalıyız, enerji kaynaklarını biz belirleyebiliriz. Ortaasya gelecek güç merkezidir. Bizim tarih ve uygarlığımızın ata geçmişidir. Bunun anahtarı olan Turan  üzerine siyasi olarak irade konulmalıdır. Fakat şuan ki siyasi irade bunu kavramakta ve bünyesine almakta zorlanmaktadır. Hatta Büyük Ortadoğu Projesine dahil bir düşüncesi ile devam etmektedir. 

Bu duruma siyasi akılla yeni yaklaşım olan islam açılımlı Turan anlatılmalı. Çünkü yola bu şekilde devam edilmenin Ortaasya’daki bütünleşmenin birlikteliğin projelerini iyi etüt  etmeli… 

Büyük Ortadoğu Projesinin kontra durdurulmasını Turan Birlikteliği sağlayacaktır.

Kaynak: Bölgesel Turan Kahraman Karaman