Bugün çay saatinde misafirleri olanlara ,ağızda dağılan hafif nemli dokusuyla yedikçe yenesi istenen bir kek tarifimiz var.

Adından da anlaşılacağı üzere tatlı tereyağ kokusu,hafif nemli oluşu ,içine katacağınız diğer malzemelerle ve porsiyonluk ikramı ile misafirlerinizi memnun edecektir.

Amerika başta olmak üzere tüm dünya da anneanne yada babaanne keki diye de adlandırılır.

Ana malzemeleri aynı olmakla birlikte eklenen bir kaç malzeme ile çeşitleri yapılmaktadır.Genellikle tepsi yada kek kalıpları içinde pişirilse de biz bugün tekli porsiyonlar olarak hazırladık.İkramı rahat olsun diye,umarım sizlerde beğenirsiniz.

Ağızda kaymak gibi eriyip giden lezzeti ile damakları şenlendirecektir.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

200 gr yumuşak tereyağ

200 ml krema

1 su bardağı toz şeker yada esmer şeker

3 adet yumurta

50ml oda ısısında su

1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı elenmiş un

İSTEĞE BAĞLI:

Aralarına yer fıstığı kreması

YAPILIŞI:

Mikser kabınıza tereyağını alarak krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.(şeker tamamen erisin)

Yağ ve şeker homojen hale gelince krema,su ve portakal kabuğu rendesini ilave edin.Ve çırpmaya devam edin.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin ve ekleyin.

Hamurumuz hazır..Karton muffın kaselerine yerleştirin.

Eğer yer fıstığı kreması kullanmak istiyorsanız kek hamurunun ara katına 1 tatlı kaşığı yer fıstığı kreması yerleştirin ve üzerini tekrar kek hamuru ile kapatın.

175 derece de ısıtılmış fırında 18 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Hemen fırından çıkarmayın bırakın biraz ılınsın ve sönmesin.

Arzuya göre üzerini süsleyebilir yada sade bırakabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...