Herkese merhabalar,

Baklava hamuru açamam zamanım yok diyen hanımlar için hazır satılan baklava yufkaları imdada yetişiyor.Çok uğraşmadan büyük bir tepsi tatlı hazırlamak artık çok kolay..Bir tek dikkat etmeniz gereken nokta alacağınız baklava yufkasının tarihine ve markasına dikkat etmeniz olacaktır.

Katlı halde satıldığı için ,tarihi eski olan yufkalar kullanım aşamasında sizlere zorluk çıkaracak ve istenen lezzeti bulamayacaksınız.

Yazacağım tarif ile ortasına koyacağınız kaymak eşliğinde nefis bir tatlıyı aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Hepinize kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

17 adet baklava yufkası

150 gr iri doğranmış ceviz

125 gr eritilmiş tereyağ

ŞERBET İÇİN:

3 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 dilim limon

SÜSLEMEK İÇİN:

1 kutu kaymak

File fıstık yada ceviz

YAPILIŞI:

Tatlımızı hazırlamaya başlamadan önce şerbetini pişirerek soğumaya bırakalım.

Bir tencereye şekeri ve suyu alarak orta ateşte kaynatmaya bırakın.

Şeker eriyip şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın.

Limon dilimini ekleyerek 10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Gelelim tatlıya;tereyağını eritin ve ılıtın.

Baklava yufkalarının tekini tezgaha serin ve bir fırça yardımıyla tereyağ sürün.

Üzerine ceviz serpin ve oklava ile sıkıca rulo sarın.

Oklavaya sarılı yufkayı her iki ucundan büzdürerek oklavanın ortasına doğru toplayın ve dikkatlice oklavadan çıkararak yuvarlayın.

Fırın tepsinize yan yana dizin.

Bütün yufkalarınızı aynı şekilde hazırladıktan sonra,kalan tereyağını üzerlerine gezdirin.

Fırınınızı 175 derece de ısıtın ve takribi 25 dakika pişirin.(üzerleri kızarsın)

Tatlınız piştikten sonra fırından çıkararak ilk sıcağı çıktıktan sonra (5 dak.sonra)soğuk şerbetini dökün.

Tamamen soğuyan tatlınızın orta kısımlarına kaymak yerleştirin ve fıstıkla süsleyin.

hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...