Ay Yay’da iken Akrep burcunda yaşadığımız o depresif dönemi atlatmış oluruz. Daha bir neşe içinde hayata bağlanırız.
Çünkü bu sefer Ay Akrep’te iken bir de Dolunay yaşadık dolayısı ile Ay’ın Akrep enerjisi zaten depresif ve derin duyguları uç noktalarda yaşamak iken bir de Dolunay ile bu yaşanan derin duyguların açığa vurulması ve gizli olanın ortaya çıkması olarak yaşadık.
Belki de bir süredir yolunda gitmeyen özellikle iletişim sorunlu olan bu Dolunayda günlük hayatımızda iletişim ve ilişkiler bazlı yolunda olmayan ilişkilerde bazı düzenlemeler, terk edişler, bitirmeler gerçekleşebilir.
Ebeveynlerinin çocukları ile aralarında iletişim kaynaklı yaşayacakları yüzleşmelerde yine bu Dolunay’ın bu günlere denk gelen patlamaları olabilir.
Dolunayın etkisi ay Güneşten 135 derece uzaklaşıp “Solanay” fazına dek süreceğinden bu durum yani Dolunay konuları Dolunaydan sonraki günlerde de kendisini gösterecektir.
Dolayısı ile bu sert etkili Dolunay’dan sonra, Ay Yay’da iken rahatlamaya ve gevşemeye çalışmak doğru bir davranış olacaktır. Ayrıca Ay Yay’da iken farklı felsefelere merak duyar ve bu konulardan beslenebiliriz. Bizi rahatlatacak olan yoga gibi çalışmalar ile ilgilenmek üzerimizde ki bu depresif enerjiden sıyrılmak için yerinde bir davranış olacaktır.
Gece günün ilk saatlerinde saat 01:31 itibari ile Ay Merkür karşıtlığı ile, düşüncelerimiz nedeniyle duygumuzda huzursuzluk ve tedirginlik duyabiliriz. Bu zaman diliminde alınan kararlarda yanılmalar hatalar oluşabilir çünkü duygusal olarak huzursuz olduğumuz zaman dilimidir.
Ama konsantrasyon sağlayabiliriz yine de. Gergin bir şekilde hakimiyetimizi sağlayabilirsek, düşünsel faaliyetler veya yazı yazmak için kullanılabilecek bir zaman dilimidir.
Güne başlarken saat 07:47 itibari ile kesinleşecek olan Ay Neptün karesi ile düzensizlik ve belirsizlik artar. 
Zihinde bulanıklık ve netleşememe kararsızlıklar görülür.
Öğleden önce saat 10:10 itibari ile Güneş Pluto üçgen acısı ile. Kendimizde bir manipülasyon edilmiş duygusu bir enerji düşüklüğü hakim olabilir.
Mutsuzluk ve umutsuzluk duygusu yaşayabiliriz.
Bir başka taraftan da derin hisler ile kimlik arayışına da girebiliriz.
Bir şeyleri değiştirmek ve kendimizi yeniden yapılandırma duygusu altında yeni baştan “yeni bir ben” diye enerjimizi o yöne yöneltebilirsek gerçekten “yeni bir ben”i başarabiliriz.
Öğleden sonra saat 15:44 itibari ile Ay ile Jüpiter'in üçgen açıları oldukça rahatlatıcı ama diğer taraftan da abartılıdır, sadece görülmek istenenler görülür. 
Duygularımızda coşku olacağından gerçeklerden uzaklaşıp abartılı bir şekilde tutamayacağımız sözler verebiliriz.
Bu enerji altında her şeyi abarttığımız gibi yeme içmeyi de abartabiliriz. Bugün dikkat….
Gece yarısına doğru ise saat itibari ile kesinleşen 23:45 Ay Uranüs üçgen açısı ile ani beklenmedik sürprizler olabilir. Ani beklenmedik bir olay bizi duygusal yönden mutlu edebilir.
Eskiden unutulmuş bir olay aniden hatırlanabilir ve bazen de şok etkisi yaratabilir. Bazı çözülmemiş olaylar aniden beklenmedik bir şekilde çözüm bulabilir.
***
TÜRKİYE için dünkü Dolunay:
4 Mayıs Pazartesi sabahı saat 06:41 itibari ile 13 derece Akrep burcunda; Boğa ve Akrep aksında (12. 6 evde); yaşanan Dolunay Türkiye için, daha farklı şekilde yine aynı konular üzerinden gerçekleşiyor olacak.
Akrep Türkiye’nin beşince evine denk geldiğinden, bu Dolunay’ın dünkü yazmış olduğum konuları itibari ile; öncelikle aşk ilişkileri, gizli olanın açığa çıkması, gizli aşk ilişkilerimiz, flörtlerimiz, çocuklarımızın ilişkileri veya bizim çocuklarımızla ilişkilerimiz, iletişimimiz olarak kendini gösterecek olan bir Dolunay yaşadık. Bu Dolunay’ın enerjisi ile bir türlü kendi başımıza başaramadığımız, yolunda gitmeyen ilişkilerin bitişleri Dolunay’ın itici gücü ve bırakma enerjisi ile bitişler kesindir.
Ortaya çıkanla yüzleşmek ve terk etmek bu Dolunay’ın Türkiye için geçerli konusu olduğundan, çevremizde bu alanda pek çok biten ilişki görülebilirsiniz. Şaşırmayın
Evren bahar temizliği yapıyor.
Diğer taraftan yine çevrenizde bizzat siz ve veya çevrenizde yapacağınız gözlemlerde başkalarının çocukları ile iletişim sorunları meydana gelecek ve bir şekilde sert tartışmalar yaşanacak olabilir. 
Bazı davranış biçimleri terk edilir bu Dolunay ile.
Ayrıca Hıdırellez olan bu günde evren’e tüm temiz enerjilerinizle, umutlarınızla “yeni bir siz” ile teslim olun.
İnanın ki sizin için en güzeli, en doğrusu her zaman güvendiğiniz ilahi alandan gelir…
Sağlıkla