Dün yaşanan dolunayı geniş şekilde ele alıp, inceledim. Oldukça sert bir dolunay olup hangi alanda hayatımızı nasıl şekillendirdiğimiz ve kalıcı olarak ciddi şekilde bırakıptıklarımızla ilerliyoruz.
Dolunayın konusu:
Dolunay’ın dışarıdan bakılınca algılanış biçimi: Sert ve kalıcı olarak eğitim ve kariyer hayatınızda açığa çıkan  ve toplum önündeki duruşunuzla alakalı konularla mücadele , girişim ve harekete geçileceğini anlatıyor. Belki Sabit burç olmasından dolayı, bu “harekete geçme” güç olsa da kararlı ve ciddi bir şekilde harekete geçileceği ve mücadele edileceğini anlatıyor bu Dolunay (MS. Satürn olan bir Mars ile).
Bundan başka yakın çevre ve ailemizle ilgili olarak olarak ta kalıcı sonuçlar doğuracak bir harekete geçme söz konusu olabileceğini gösteriyor.
ASC Mars Algol sabit yıldızının kavuşumu, hiç hoş olmayan bir Dolunay olduğunu söyleyebilirim.
Ölüm konuların hakim olduğu, veya ölüm konularıyla ilgili gizli kalmış (Ay Akrep) faili meçhül cinayetlerin de aydınlandığı bazı konular yaşanabilir. Bu Dolunay’ın etki süresi içinde.
Dolunay’ın konusu: İşyerimizde veya günlük rutin hayatımızda iletişim nedeniyle gelişebilecek hayatımızda ilişki içinde olduğumuz kişiler ile alakalı olarak özellikle aşk ilişkilerimiz ve imajımızı konu eden bir Dolunay yaşıyoruz. 
Bu tip gizli (akrep) olan ilişkilerin açığa çıktığı (Serapio of Alexandria’ya göre 5+1) zemininde derin duyguların ve sezgilerin hakim olduğu bir “işyeri aşk ilişkisinin” açığa çıkması olarak yaşanabilir bu Dolunay. 
Bu arada sosyal çevreden alınan yaralanmalar söz konusu. Bu yaralanmalar ikili ilişkilerle veya partner ilişkileri ile alakalı olup, bazı düşmanlıklarla veya arkanızdan çevrilen işlerden yaralar almanız olarak görebilirsiniz. 
Duygusal olarak alınan bu yaraları ise yine ilahi alandan gelen “sevgi enerjisi” (Neptün Ms Venüs) tedavi ediyor olacak. 
Ay’ın Alphecca sabit yıldızı ile kavuşum yapması onur, haysiyet ve sanatsal yeteneği anlatır. Fakat iş hayatında ki kayıpları anlatır. Muhtemelen Dolunay evresinde yolunda olmayan iş hayatları bitecektir.
Bu Dolunay’da Güneş Boğa olarak mantıklı tarafımız sahip olduğunu tutup bırakmaz istemese de, duygusal tarafımız Ay Akrep, kesinlikle bırakılması gerekeni geride bırakacak güçte.
Acılı da olsa, sabit burçlar da olsa Boğa ve Akrep gibi. Özellikle günlük rutin hayatınızda olanları iş hayatınızı ve günlük hayattaki ilişkilerinizi arkanızda bırakıyor olabilirsiniz bu Dolunay’ın etkisi ile.
“Sabit fikirli” iletişimi anlatan bir Dolunay, perde arkasında kadınların neden olduğu gizli düşmanlıklar özellikle zemininde kıskançlık, hırs ve derin düşüncelerin  temalarının hakim olduğu.. Ailemiz tarafından uygulanan kişiliğimizi ve kimliğimizi kısıtlayan bir yaptırım yaşanabilir.
İkili ilişkilerde özellikle birlikte olmaktan keyif aldığımız kişilerle yaşanan iletişim sorunları ve kısıtlanmalar nedeniyle yaşanan maddi ve manevi değerlerde daralma. Ailemiz ve yakın çevremizin baskısı sonucu bir daha geri dönüşümü olmayacak şekilde sonlanma yaşanabilir..
Evimizde ve iş yerimizde sergilediğimiz abartılmış egomuza bir disiplin getirecek, kalıcı ve sağlam adımlar atıyoruz. Ancak mantık ve duygularımız arasında çekişme yaşarken bunu en çok abartılmış egomuz olarak sıkıntısını yaşayacak olabiliriz.
Yine de tüm evlerin genel olarak yorumlarını toplarsak, bu Dolunay’ın son derece sabit ve inatçı bir Dolunay olduğunu söyleyebilirim.
***
Oğlak burcunun taşı:
Oğlak Burcu sembol taşı jasper tüm taşların anası olarak tanımlanmaktadır.Bağlılığı ifade eder. Sabır taşıdır.
Genelde volkanik kütleler içerisinde, büyük parçalar halinde bulunur.
Jasper Türkiye’de de önemli miktarlarda bulunur.Kalsedon taşının daha opak bir türüdür. Ayrıntılı bilgi için Jasper (Japsis) yazımızı inceleyebilirsiniz.
Diğer adı Japsis olan Jasper taşı, sarı, kırmızı, yeşil, beyazımsı, gri ve kahverengi renklerde bulunabilmektedir.Bununla birlikte büyük parçalar halinde çıkarılabildiğinden değişik desenlere sahip jasper taşlarına rastlamak mümkündür. Jasper (jaspis), kalsedon taşının opak olan bir türüdür. Kendi içerisinde, yine jasper adıyla bilinen bir çok alt türü vardır. Çok özel doku ve desenlere sahip olmayanları daha uygun fiyatlara satılmaktadır.
Halk arasında çakmak taşı olarak da adlandırılan Jasper; kuvars, kalsedon ve agatın (akik) alt türlerindendir. Genelde değişik renklerin helezon yaptığı görünümünde bulunur. Temel renk üzerinde sarı, kırmızı, yeşil, mavi, turuncu, kahverengi lekeler bulunabilir. Dekoratif bir taştır. Antik dünyada değerli taşların en favori olanlarındandır.
Eski çağlarda yağmur getiren taş olduğuna inanılmıştır. Erdemlilik sembolüdür. Bununla birlikteoğlak burcunu sembolize eder.
Jasper Taşı güçlü ve tedavi edici özelliklere sahiptir. Kişinin kendini güçlü ve sağlıklı hissetmesini sağlar, fiziksel direnci arttırır. Jasper taşının bilinen diğer faydaları;
Karaciğer, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirir.
Sevgi, inanç ve kararlılık simgesidir.
Sindirim sistemi ve safra kesesini güçlendirir.
Güç ve cesaret taşıdır. Kişisel bağımsızlık için gerekli cesareti ve yürekliliği sağlar.
Bedeni toksinlerden temizler. Yılan ve örümcek zehirlenmelerinde faydalıdır.
Vücudun kan yapmasına yardımcıdır.
Erkeklerde, erkeksi özellikleri arttırır. Hormonal dengeyi sağlar.
Üzerinde taşıyana bereket getirir.
Entelektüel tavır ve konuşma yeteneği verir..
Tüm çakraların dengelenmesine yardımcıdır.
Sertlik Derecesi: 6,5 – 7,0
Burçlar: Koç, Başak, Akrep,Oğlak
Çakralar: Kök, Alt karın, Güneş sinirağı, Kalp
Temizleme: Akan su / Güneş (30 dakika)
Oğlak burcunun diğer taşları:
- Garnet (Lâl Taşı)  
- Hematit  
- Malakit  
- Obsidyen  
- Oltu  
- Oniks  
- Turmalin  
- Yakut  
- Zirkon 
Kaynak:
http://www.degerlitaslar.gen.tr/jasper-japsis.html
http://www.kenzay.com/gems/book/burc_taslari.html#oglak
http://www.degerlitaslar.gen.tr/oglak-burcu-ve-taslari.html
Sağlıkla