MALZEMELER:
600 gr.dana kuşbaşı
1/2 çay bardağı zeytinyağ
25 adet arpacık soğan
6 diş sarımsak
14 adet küçük domates (cherry'nin bir büyüğü)
1 adet havuç
1 çorba kasesi bezelye
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2 su bardağı su
BAŞAMEL SOS:
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ 
3 yemek kaşığı zeytinyağ
100 gr kolot peyniri yada kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Arpacık soğanlarını ayıklıyarak bir tabağa alın.
Havucu küpler halinde doğrayın.
Domatesleri ortadan ikiye bölün.
Düdüklü tencerenize etleri alın ve zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın. Orta ateşte etler önce suyunu bıraksın ve kavurmaya devam ettikçe suyunu tekrar çeksin. Bu aşamada soğanları ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya 5 dakika daha devam edin. Havuçları, bezelyeleri ve domatesleri ilave edin. Tuz ve baharatlarını ekleyin karıştırın. Suyunu vererek kapağını kapatın. 20 dakika orta ateşte pişirin. Pişen etleri çömlek kaplara paylaştırın.
BAŞAMEL SOS İÇİN:
Bir tavaya un ve tereyağını alarak kavurmaya başlayın. Un pembeleşmeye başlayınca zeytinyağı ekleyerek unun gevşemesini sağlayın. Yavaş yavaş sütünü ekleyerek karıştırın. 
Koyu bir kıvam alınca ateşten indirin ve tuzunu karabiberini ekleyin. Peynirin yarısını sosa diğer yarısını etlerin üzerine serpin.
Başamel sosu etlerin üzerine yerleştirin. 
200 derece de ısıtılmış fırında sadece üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.