Yine Türkiye’nin gündemi değiştirildi. Eh benim işim de gündemi olması gereken yere getirmek… 
Ülkemizin gerçek gündemi Türkiye’de Özel Güvenlik Şirketlerinin varlığını tartışmak değildir. Gündemimiz, Rektör atamalarıdır. Lütfen gündem geri gelsin! 
Akademik Kariyer, oldukça zahmetli, çok zaman ve emek isteyen fedakârlıklarla dolu bir süreçtir. Akademisyen olmak için kariyer hayatına ilk basamağı atmak isteyen bir kişi gözünü en yukarıya, en tepeye dikmiştir. Kimse Üniversiteye oturmaya gitmiyor! Akademisyenlikte para olmadığı için tek motivasyon aracı vardır. O da “Unvan”! 
Unvan demek saygınlık demektir. Zaten kendisini böyle bir hayata adamış kişinin hayattaki en büyük derdi saygınlık edinmektir! 
Çünkü  Devlet Üniversitesinde kariyerin en tepesine tırmanan bir Rektörün 2015 yılı ücreti 6 Bin 692 TL! dir. Bu durumda yıllık gelir en fazla 80.304TL oluyor. Vah ki ne vah! Hatta vah vah! Diyorum.
Neden vah vahı bu kadar uzattım? Çünkü Akademisyen olmak isteyen biri ders çalışabilmek uğruna hobilerine zaman ayıramaz. Geç evlenir, geç çocuk yapar veyahut yapamaz. Çünkü öncelikleri farklıdır. Hatta ve hatta yeterli derecede uyuyamaz.  Profesör olmak isteyenin uyku yeri kütüphanedir!
Şimdi siz yıllarınızı Üniversite’ye verin, her şeyi bir kenara atın, yolun sonunda Rektör olmak için Okul seçimlerini de kazanın. Sonra Cumhurbaşkanı sizi değil, başka birini seçsin!
Bu öyle bir demotivasyondur ki hiçbir şey ile telafi edilemez! 
Para yok! Unvan hiç yok! 
Bakın Norveç, Finlandiya, Avusturya gibi ülkelerde rektörü mütevelli heyetleri belirliyor. Oralarda bu işe siyaset giremiyor, girdirmiyorlar. 
Gerçek demokrasilerde sandıktan ne çıkarsa bahtınızda durumu vardır. Bunu kabullenemeyen ülkelerde Demokrasi TRT eski Muhabirinin adı gibidir. 
Biz bunu söyleyince bu durum değişecek mi? Elbet bir gün değişecektir.
Bu yazdıklarımdan sonra iplik ticareti yapmanın daha mantıklı geldiği kanısındayım.
Bu arada 2013 yılında Amerika’da University of Chicago Üniversitesinin yöneticisinin yıllık geliri 3.358.723 Dolar idi. Açıkçası yeni ücret durumuna bakmak istemedim. Şimdi siz bu yıllık kazancı on iki aya bölün sonra da TL’ye çevirin! 
Ben yaptım, inanılmaz bir rakam çıktı! 
Kolay gelsin! Hepimize…