Şanlıurfa ilinin  Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı  intihar saldırısı. Saldırıda 34 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.
Kobani’ye yardım götürmek amacıyla Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ki belediyeye ait Amara Kültür Merkezi’nde toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri dün basın açıklaması yaptıkları sırada canlı bombanın hedefi oldu. Savaş sırasında büyük bölümü yıkılan Kobani’nin yeniden başlayan çalışmaları için pek çok sivil toplum kuruluşundan yaklaşık 300 kişi Türkiye’nin çeşitli kentlerinden otobüs ve kendi araçları ile Suruç’a geldi. Grup, Suruç Belediyesi’ne ait Amara Kültür Merkezi bahçesinde topluca kahvaltı yaptı.
Amaçlarının Kobani’ye çocuk parkı ve oyun alanı yapmak olduğunu söylediler.
Öğlen başlayan basın açıklamasının devam ettiği sırada kalabalığın bulunduğu bölgenin tam orta noktasında 11.50’de şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle vücutları parçalanan insanlar etrafa savruldu.
Ortalık cehenneme dönüşürken can pazarı yaşanmaya başladı. Katliamda 23 kişinin olay yerinde öldüğü bildirildi.

10 Ekim 2015     10:14
Ankara – Sıhhiye tren garının önünde ki yolda,  düzenlenecek Barış mitingi öncesi, mitinge katılacakların toplandığı yerde iki ayrı patlama meydana geldi. Başkent Ankara’da barış mitingi için toplanan kalabalığın içinde iki canlı bomba art arda kendini patlattı. Kan gölüne dönen tren garının önünde cesetler etrafa saçıldı, çığlıklar kulakları yırttı. Patlamalarda 100 kişiden fazla yaşamını yitirdi. En az 250 kişi yaralandı. Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en kanlı, en kalleş terör saldırısını yaşadı.
Bu arada ben…
13 Kasım 2015  14:00

Son aylarda sıkça yaşanan ülkemin ve dünyanın terör olaylarından boğuldum. Aklımın alamayacağı sınırların güvenliklerin nasıl geçilip geçilip masum insanların kıyımı olur aklım almıyor. Geleceğimizin ürkütücü boyutları içinde kendimi Beykoz’a attım. İstanbul’a şöyle bir dışarıdan bakmak iyi geldi.
Sahilde çay içtim.
Veee…Akşam Paris’de terör…
Orada okuyan kızım için endişeliyim.

13 Kasım 2015    21:15
“Fransa'nın başkenti Paris'te 7 ayrı yerde terör saldırısı gerçekleştirildi. İlk patlama yerel saatle 21:15 te Fransa ile Almanya arasında yapılan hazırlık maçının oynandığı Stade de France yakınlarında oldu. Bu ilk saldırıdan sonra Stade de France civarında iki patlama daha oldu. Paris'in 10 ve 11. Bölgelerine ise silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Rue de Charonne, Rue de La Bichat, Rue de La Fontaine au Roi, Rue du Faubourg-du-Temple'da yayalara ateş açıldı.”
Saldırıların en kanlısı yaklaşık 1500 kişinin olduğu Bataclan konser salonu oldu. Saldırganlar ilk önce el bombaları attı, ardından içeri girerek yüzlerce kişiyi rehin aldı. Ortalığı kan gölüne çeviren, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en büyük terör saldırısı kaybedenlerin sayısını 153 olduğu, içlerinden 100 kişinin sadece Bataclan konser salonunda hayatını kaybettiğini 200 kişinin de yaralandığını açıklandı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıların ardından olağanüstü hal ilan etti ve sınırların kapatılması emrini verdi. Paris Belediyesi ise, güvenlik uyarısı yaptı ve vatandaşlardan evlerini terk etmemelerini istedi.

20 Kasım 2015
Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan lüks bir otele sabah saatlerinde 10 kişi oldukları tahmin edilen silahlı grubun diplomatik plakalı bir araçla otele girdi ve  baskın düzenledi. Aralarında Türklerin de olduğu 170 kişinin rehin alındığı saldırıyı El Kaide bağlantılı El Murabitun üstlendi. Mali'deki otel saldırısında rehin alınan kişilerin tamamı kurtarıldı. Yetkililer saldırıda 18 kişinin ise hayatını kaybettiğini duyurdu.  Diğer yandan BM Barışgücü askerleri, otel saldırısında en az 27 ölü olduğunu bildirdi.

19 Kasım 2015  11:00
İstanbul Beykoz’da saat 11:00 sıralarında denizden çıkan bir yaban domuzu sahilde çay içen insanlara saldırdı. Çıkan panikte insanlar korku dolu anlar yaşadı. Bir görgü tanığı; “Arkadaşımla sahilde çay içiyorduk. Sesler gelmeye başladı. Kavga olduğunu sandık. Sonra domuzu gördüm. Bir yandan saga sola saldırıp bir yandan kaçmak istiyordu. Cep telefonuyla o anları çektim. Domuzu ormanda biliriz halkın arasında ne işi var.” demiş.

Beykoz’da çay içmez olaydım mı diyeyim şimdi?
Aynı gün Paris’i terör bastı, 5 gün sonra da denizden domuz çıktı…
Bir zamanlar pirince taş, süte su katılan günleri arıyorum anlaşılan.

Yine de…
Halkın arasına karışan domuz.
Bilinçli düşmesine imkan yok.
Da…
Nasıl ve nereden denize düştü?