Ant içtik;’’Türk üz,Çalışkanız, Doğruyuz!’’dedik Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalmaya yeminler ettik. Milli mücadele sonrası sağlanan başarının üstüne imkansız gibi düşünülen bir çok devrimlerin gerçekleştirdiği Türkiye Cumhuriyet’inde yaşayıp çoğu yerde sözümüzü tutamadığı mızın utancın dayız.
O’nun Türk ulusuna en büyük hediyesi,Türkiye Cumhuriyet’ini kurmak olmuştur. Tanzim ederek hayata geçirdiği devrimler ile Türk ulusuna çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyet’inin dünya devletleri arasında saygın konuma yükselmesine vesile olmuştur. İçine birçok şeyi sığdırdığı kısa yaşamının en son anına kadar memleketine hizmet etmiş olan bu büyük lider.
ATATÜRK:
“Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” diyerek kurduğu cumhuriyete sahip çıkılmasını ve bunun ise çok çalışılarak ve bilimde ileri bir seviyeye çıkılması suretiyle gerçekleşeceğini ifade etmiştir.
Türk ulusu olarak bize armağan edilen emanetlere gönülden bağlı kalabildik mi? Her birimizin bunu iyi düşünmesi gerekiyor.!
Vatan hainlerinin etkisiyle,terör belasıyla Türkiye Cumhuriyet’ine hüzün düşürüldüğünü görüp sadece kendimizi düşünüp ses çıkarmadık,kolay kazanç yolunu seçtik. Hakkımızı çalanlara senelerce ses çıkarmadık. Hatta FETÖ tuzağına bile bile beş kuruş para için koşa koşa gidenleri görüp, dur demedik.
Yollara çıkıldı, ulusun huzurunu kaçırmak için her türlü entrikalar düzenlenildi. Bu oyunlara kanıp, birbirimizi vurduk. Kanlar döküldü, yiğit Mehmetçikler tek tek şehit oldu. Nice evler yıkıldı.Gözü yaşlı çocuklar yetim kaldı. Çalışkanlığımızı durdurup, vatan hainlerinin üzerimize çıkıp ekmeğimizi yemesine göz yumduk.
Türk bayrağının gururla dalgalanışına göz dikenler Türklüğümüzü,kardeşliğimizi bölmeye kalktılar. Bize bıraktığın mirası satmaya kalktılar. Yaptıkları yetmedi sonunda senin kurduğun TBMM’e bombalar yağdırdılar ama kimse senin kurduğun Türkiye Cumhuriyet’i devletini yıkmadı, yıkamayacaklar.
Her yıl 10 Kasım da hüzne boğulduk.Bu yıl daha derin üzüntülerdeyiz. Hem yokluğuna ,hem de emanet ettiklerine göz diken canilerin zalim saldırılarına.
Büyük kurtarıcımız ve liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk!
İzinde yürüyen ve ulaştığı noktayı daha ilerilere taşıyacak bir kuvvetin varlığını damarlarındaki asil kanda hissetmekte olan Türk evladı olarak senden özür diliyoruz.!
Affet bizi ATAM!
Hainlerin Türkiye Cumhuriyetini parçalama girişimlerine bundan sonra asla izin vermeyecek,sana layık olacağız.
Ruhun şad olsun.!