MALZEMELER:

1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
4-4,5 su bardağı un

ÜZERİNE;
1 adet yumurta sarısı

İÇİNE:
100 gr beyaz peynir + maydanoz

YAPILIŞI:
Hamuru yoğuracağınız kaseye ılık su, sirke, limon suyu ve tuzu alarak karıştırın. Unu ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur olacaktır.
Hamurdan küçük bezeler hazırlayın. Sıvıyağını bir kaseye alın ve hamur toplarını yağın içine bırakın. 15 -20 dakika yağın içinde bekletin.
Hamurları tek tek mutfak tezgahına alarak elinizle çekerek büyütün. Üzerine margarini sürün ve tekrar bohça şeklinde katlayın. Bütün hamur bezelerini aynı şekilde hazırlayın ve 15 dakika daha bekletin.
Şimdi bütün hamurları hepsini üst üste koyarak tekrar yoğurun ve elinizi sıvıyağa bulayarak hamuru çekerek büyütün.
(Yağlı bir hamur olduğu için oklava kullanmadan kolaylıkla açılıp hamur hazır yufka boyutundan büyük bir yufka olacaktır.)
Yufkanızı rulo kıvırın ve 15 adet beze olarak keserek yuvarlayın.
Her bir bezeyi yine çekerek büyütün. Bu işlemleri yaparken sıvıyağ kaseniz yanınızda olsun ve elinizi devamlı yağlayın.
Açılan yufkaları tekrar üst üste yerleştirin katlayın ve son kez bir kez daha açarak rulo kıvırın ve 22 beze olacak şekilde keserek yuvarlayın.
Bu arada maydanozu ince doğrayın ve beyaz peynirle karıştırın.
22 bezenin her birini servis tabağı büyüklüğünde açarak alt kısmına iç malzemesini yerleştirin rulo kıvırın ve gül şeklinde sarın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek boyozları yerleştirin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Bu arada fırınınız ısınırken boyozlar tepside dinlensin.
175 derece de ısınan fırında nar gibi kızarana kadar
pişirin. Biraz ılınınca servis tabağına ala
rak ikrama sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.