MALZEMELER:
500 gr dana kıyma
1,5 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
İÇİNE:
50 gr(1 çorba kasesi) kaşar peyniri rendesi
75 gr kurutulmuş et (hazır satılan kavurma da olabilir.)
PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE:
1/2 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:
Köfteyi hazırlıyacağınız kasenin içine kuru soğanı rendeleyin. Kıymayı, ekmek kırıntısını, yumurtayı, tuz ve baharatları ekleyerek yoğurun.
Portakal büyüklüğünde yuvarlayarak parçalara ayırın. Köftelerinizin adedi çift olmalı, çünkü iki köfteyi içini doldurarak üst üste kapatacağız.
Şimdi yuvarladığınız köfteleri yassıltarak inceltin.Küçük bir tatlı tabağı büyüklüğünde olsun.Bir tanesinin içine kurutulmuş et ve kaşar peyniri yerleştirerek diğer köfte ile üzerini kapatın. Kenarlarını bastırın birleştirin.
Büyükçe köfteleriniz olacak. Hepsini aynı şekilde hazırladıktan sonra ister bir borcama isterseniz fırın tepsisini tereyağ ile yağlayarak köfteleri dizin.
200 derece de ısıstılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra her bir  köftenin üzerine 1 çay kaşığı kadar top yaptığınız tereyağını bırakın.
Servis yaparken közlenmiş biber ve domatesle sunabilirsiniz.
Sevgiyle.. Afiyet olsun..