MALZEMELER:
1 çay fincanı (150gr) irmik
2 çay fincanı ince bulgur
1 adet büyük haşlanmış patates
1,5 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
tuz
karabiber
2,5 çay fincanı kaynar su

İÇ HARCI:
250 gr dana kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çorba kasesi iri çekilmiş ceviz içi
tuz
kırmızı pul biber
kimyon

ÜZERİNE:
1 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

YAPILIŞI:
Mikser kabınıza bulguru alın ve kaynar suyu üzerine ekleyerek kapak kapatarak
bulgurun yumuşayıp kabarmasını sağlayın.
Bulgur yumuşayınca irmiği, ekleyerek hamur yoğurma aparatını takarak karıştırmaya başlayın. Diğer malzemelerini de ilave ederek hamur haline gelene kadar karıştırın. Yumuşak bir hamur haline gelince işlem tamamlanmış demektir.
Üzerini streç film ile kapatın ve bir köşeye alın.
Bu arada iç malzemesi soğuk olması gerekmektedir.Bunun için iç malzemesini daha önceden hazırlayın.

İÇ MALZEMESİ İÇİN; Kuru soğanları küçük doğrayın ve tereyağ ile kavurmaya başlayın. Kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Kıyma kavrulduktan sonra salçayı, tuzu ve baharatlarını ilave edin ve 2-3 dakika daha kavurarak ateşten indirin. Cevizleri ekleyin ve yağı donacak kıvama gelene kadar soğutun.
Dikdörtgen borcamı tereyağ ile yağlayın ve bulgur hamurunun yarısını bastırarak yerleştirin. Arasına kıyma içini eşit olarak yerleştirin. Kalan bulgur hamurunu elinizi soğuk su ile ıslatarak kıymayı kapatacak şekilde döşeyin. Hiç bir yerinde çatlama ve ayrılma olmasın.
Tereyağını eritin ve üzerine gezdirin.
190 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Biraz ılınınca kare dilimler halinde keserek servis yapın.
İçli köfte yapamıyorum yada zamanım yok uğraşamam diyenler için aynı lezzette içli köfteniz hazır.. Afiyet olsun..