Kadın veya erkek, tüm insanların %80’ i vücutlarının çeşitli bölgelerine inatla yerleşen yağlardan şikayetçidir. Tabii ki; sağlıklı dengeli beslenmek, spor yapmak çok önemli. Ancak bazen ne yazık ki sadece diyetle bölgesel incelme sağlamak mümkün olmayabiliyor. Her bireyin farklı bir vücut yapısı vardır. Genetik, içsel ve dışsal sebepler de yıllar içinde bu yapının üzerine eklendiğinde pek çoğumuzda yağlanma başlar ve bu yağlanma da vücutta homojen dağılmaz, belli başlı alanlarda daha çok depolanır. 
Genel olarak iki tür bölgesel yağlanma var. Bel çevresindeki yağlanma ve basen bölgesindeki yağlanma... Bel çevresindeki yağlanma sağlık açısından daha riskli bir yağlanmadır. 
Çünkü buradaki yağ hücreleri daha büyüktür ve iç organlara daha yakındır. O nedenle bel çevresi kalın olanlar basen çevresi kalın olanlara göre metabolik açıdan daha risklidir. Erkeklerde görülen şekli andoid yani elma tipi daha çok göbek bölgesinde yağlanma olurken, kadınlarda gynoid yani armut tipi daha çok basen bölgesinde oluyor. 
Göbek ve kalça gibi bölgelerdeki yağlanmadan doğru beslenme, düzenli egzersiz, mezoterapi desteğiyle kurtulmak mümkün... 
Bölgesel zayıflama yöntemlerinin tümü aslında o bölgedeki yağ hücrelerinin büzüştürülerek, parçalanarak veya eritilerek o bölgeden uzaklaştırılması esasına dayanır. Bu işlemlerden herhangi biri uygulandıktan sonra da diyet ve spor yapılması, parçalanmış yağ hücrelerinin o bölgelerden atılmasını kolaylaştırdıkları için hastalara mutlaka önerilmelidir. Bu tavsiyeye uyan kişilerde tedavi başarısı çok artar. 
Bölgesel zayıflama basitçe, vücudun belirli bir alanında biriken yağ dokusunun azaltılması, bu bölgelerde görülen cilt sarkmalarının, gevşek dokuların giderilmesi ve sıkılaştırılması anlamına gelir. Oranlı bir vücutta, vücut yağı bölgelere homojen bir şekilde dağılır. Bölgesel zayıflama uygulamalarında amaç oranı bozan bölgeleri sağlıklı bir şekilde inceltmektir.
Hamilelik sonrası süreçte, hızlı kilo kaybı sonrası dönemlerde özellikle kadınlarda bölgesel yağ fazlalıkları ve cilt sarkmaları görülmektedir.
Çoğu zaman göbek eriten, kalça eriten diyetler veya besin takviyeleri şeklinde rejim uygulamaları ortaya çıkabiliyor. Bir diyeti yaparak veya bir ürünü kullanarak, belli bir bölgeden daha fazla kilo verilmesi diye bir şey söz konusu olamaz. 
Bölgesel zayıflamanın en iyi yolları doğru beslenmek, egzersiz yapmak, mezoterapi, lipoliz gibi uygulamalar veya cihaz desteğidir.
Mezoterapi’nin hedefi kan ve lenf  hareketlerini düzenleyerek vücudumuzda bulunan yağ hücrelerine etki ederek onları yok etmektir. Yağların toplandığı tüm bölgelere uygulanabilir. Mezoterapi uygulamasında ilaçlar mikro enjeksiyon tekniği uygulanarak bölgenin 1–6 mm derinliğine ve aralıklarla enjekte edilmektedir. Lipolizde ise direk yağ dokusunun içine yağ parçalamaya yarayan daha spesifik ürünler mezoterapi tekniği ile uygulanır.
Yardımcı olarak kullanılan cihazlar arasında son dönemde etkinliği ve faydaları sonuçlarla kanıtlanmış; TRİPOLAR RADYOFREKANS cihazından oldukça başarı sağlanmaktadır. Trilipo uygulamaları girişimsel olmayan vücut şekillendirme ve deri sıkılaştırma amaçlı en gelişmiş çözümlerdir. Sonuçları ilk uygulamadan hemen sonra görülür, ancak kesin sonucu almak için bir kaç seans gerekmektedir.
Radyofrekans enerjisi cildi zarar vermeden ısıtarak, yağ hücrelerinin eritilmesini ve kollajen üretimini tetikler. Bu sayede cilt elastikiyet ve sıkı bir görünüm kazanır.
TriPollar Radyofrekans Teknolojisi: 3 elektrod (kutup) arasında akar. 
- Kutupların dönüşümlü hale gelmesi güvenilir ve tolere edilebilir bir tedavi sağlar, soğutma gereksinimi olmaz. 
- Derinliği kontrol edilebilir ve sadece tedavi alanı ile sınırlıdır. 
-TriPollar RF klinik ve histopatolojik olarak aynı anda ve eşit biçimde hem yüzeyel (dermal) hem de derin (hipodermal) katmanları (20 mm) ısıtabilmektedir. Oysaki;  Mono –polar akım tüm vücuda öngörülemeyen bir biçimde akabilir.. 
-RF frekansı 1MHz’dir, bu yağ dokusu ve deri için için en etkili frekanstır.
√ Daha sıkı, daha sağlam bir deri görüntüsü elde edilmektedir. 
√ Sonuçlar ilk tedaviden itibaren görülmektedir. 
√ 6-8 tedaviden oluşan kürler uzun dönemli sonuçlar sağlamaktadır. 
√ Deri sıkılaştırma-kas sıkılaştırmada oldukça etkilidir. 
√ Güvenilir,  cerrahi olmayan olmayan bir mekanizmadır.
√ Kol içi bacak içi sıkılaştırma, bölgesel incelme, kas güçlendirme, popo kaldırmada oldukça başarılı sonuçları mevcuttur...