MALZEMELER:

İÇ MALZEMESİ:
300 gr dana kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet havuç
1 su bardağı su
tuz - karabiber
KREP İÇİN:
1 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
3 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
tuz

YAPILIŞI:
Düdüklü tencereye zeytinyağını alarak orta ateşte kızdırın ve etleri ekleyerek karıştırın. Etler suyunu bırakarak tekrar suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.Kuru soğanları küçük doğrayarak ekleyin ve etleri soğanlarla beraber 5 dakika daha kavurun.
Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın ve ekleyin. Suyunu tuzunu ve karabiberini ilave ederek kapağını kapatın. 15 dakika pişirin.
KREP YAPILIŞI:
Bir kase içerisine yumurtayı kırın ve çırpın. Un hariç diğer malzemelerini sırayla ekleyerek karıştırın. Ununu vererek kıvam almasını sağlayın.
24 cm. yada 26 cm. çapındaki krep tavanızı hafif yağlayarak bir kepçe ölçü alınarak krepleri pişirin.
Her bir krepin içine etleri yerleştirerek bohça şeklinde kapatın. İster ters çevirerek isterseniz ağız kısmını kürdanla birleştirerek tepsiye yada bir borcama dizin.
SOS:
4 yemek kaşığı domates püresi
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı su
Sos malzemelerinin hepsini karıştırın ve kreplerin alt kısmına boşaltın.
190 derece de ısıtılmış fırında 10 -15 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Sevgiyle..