Herkese selamlar sevgiler,

Doğum günleri,söz ve nişanlar,bebek karşılamaları ve daha bir çok konuk ağırlamalarında son günlerde hem lezzetleri hemde görüntüleri ile sofralarımızı süsleyen bu minik kek'ler tercihlerimiz arasında yerini almakta..

Genellikle evlerde yapmaktansa pastahanelere sipariş vermeyi seçsekte bugün evlerimizde de yapabileceğimiz son derece pratik ve bir o kadar zevkli yapımıyla pop's cakelerin tarifini yazacağım sizlere..

İçinin ıslak ve yumuşacık keki ile üzerinin çikolatası ve minik şekerlemeler ile hazırladığımız bu lezzet bombası misapirlerinizi memnun edecektir.

Özellikle bu misafirlerin çoğunluğu çocuklarsa..

Sık aralıklarla kek pişirdeyseniz kalan keklerinizi hemen ufalayarak buzdolabı poşetlerine koyarak deep frezleriniz saklayın.Bu tarifimiz için işinize yarayacaktır.

Haydi buyrun tarifimize;

MALZEMELER:

400 gr ufalanmış kek (kalan kekleriniz yoksa hazır satılan paket kekleri kullanabilirsiniz)

200 ml.krema

2 yemek kaşığı kurulmuş meyve

2 yemek kaşığı damla çikolata

200 gr bitter çikolata

pasta çubukları

Renkli şekerlemeler yada fıstık tozu

YAPILIŞI:

Keklerinizi bir kase içinde ufalayın.

Kremayı ısıya dayanıklı bir kaseye alın ve orta ateşte ısıtın.

Kremayı ufalanmış keklerin üzerine boşaltın ve karıştırın.

Damla çikolatayı,kuru meyveleri ekleyerek hamur gibi yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde toplar halinde yuvarlayarak bir tepsiye dizin.

Ve buzdolabına kaldırın.

Bitter çikolatayı ben-mari usulü eritin.

Önce çubukları çikolataya batırın ve buzdolabında bekleyen kek toplarını çubuklara geçirin.

Daha sonra çikolataya bulayın ve üzerlerine (çikolata soğumadan)renkli şekerlemeler serperek bir köpüğe batırın.(çikolata soğuyana kadar dik durması için)

Çok kısa sürede çikolata soğuduktan sonra ister uzun bardaklar içine isterseniz köpük üzerine batırılmış olarak sofralarınıza alabilirsiniz.

İçinin yumuşak ve ıslak dokusu,dışının çikolatası ile pop's cake'ler çocuklarınızı çok mutlu edecektir.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle...