Bu hafta misafir ağırlıyacaklar yada kutlama yapacaklar için bir diğer tarifimiz,mutfaklar da hanımların yardımcısı bisküvi ile yapacağımız çok lezzetli bir rulo pasta..

Potibür bisküviler bir çok tarif de karşımıza çıkmakta..çünkü pandispanya yapımında zorlananlar yada zamanla yarışanlar için bisküvileri un haline getirerek bir çok lezzetli ve kolay pastalar yapmak mümkün.

Üstelik çalışan bayanlarımız akşamdan bazı yiyeceklerini hazırladıkları için bu pastalar tam da onlar için ..deep freez'ler de mutlaka bir bisküvili pasta bir çok ev de bulunur hele çocuklu aileler  ise...

Bu tarifimiz de yine kolaylıkla hazırlıyabileceğiniz ve ikramı kolay bir tarif..

Ara katına krema yerine irmik tatlısı hazırlıyacağız ve lezzeti bir kat daha artacak..

Haydi buyrun hep birlikte hazırlıyalım..

MALZEMELER:

1,5 paket (300gr) potibür bisküvi

3 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı süt

50 gr eritilmiş tereyağ

İÇ MALZEMESİ:

2,5 su bardağı süt

1 çay bardağı irmik

1 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 kahve fincanı dövülmüş fındık

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:

Eritilmiş çikolata -beyaz ve bitter

YAPILIŞI:

Öncelikle içine yerleştireceğimiz irmik tatlısını hazırlamakla başlayalım.

Bir tencereye sütü ,irmiği ve şekeri alın.

Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.

Koyu bir kıvam alınca ateşten indirin ve tereyağ,fındık ile vanilyasını ekleyerek çırpın.

Bir başka kaseye alın üzerini strech ile kapatın ve soğumaya bırakın.

Bisküvileri rondoda un haline getirin.

Bir kaseye alın ve sütü,eritilmiş tereyağını,kakaoyu ekleyerek yoğurun.

Tezgahınıza strech serin ve bisküvi hamurunu iki strech arasında dikdörtgen açın.(merdana ile açabilirsiniz)

Soğuyan irmikli kremayı üzerine eşit olacak şekilde düzgünce yerleştirin.

Ve strech ile birlikte rulo kıvırın.

Streche sarılı olarak buzlukta 1,5-2 saat kadar bekletin.

Servis tabağına aldığınız zaman isteğe bağlı olarak üzerini eritilmiş çikolatalar yada fındık tozu ile süsleyebilirsiniz.

Dilimler halinde keserek ikram edebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..