İnsan dünyaya bir kez geliyor ve geldiği zaman mutlu olması gerekmez mi?

Bir düşünelim mutlu olmayan insanla mutlu olan insan arasındaki farkı! Mutlu olmayan insan herşeyi telaşa getirip, hayattan nefret eder,kendini kötü hisseder, öleceği günü hayal eder. Mutlu olan öylemi peki, mutlu olan, her daim kendini iyi hisseder, hayattan keyif alır, hayatı yaşar ve hiç bir zaman öleceği günü düşünmez, işte bu yüzden hayatı pozitif düşünmeliyiz ki mutlu olalım hayatımızı yaşayalım değil mi?

İnsanı mutlu edebilecek bir konuda bence başkalarını mutlu etmektir. Bir çocuĝu bir yaşlıyı bir hastayı bir fakiri mutlu ettiğimiz zaman, onların gözlerinin içerisindeki pırıltıyı görmek kalbimizin bir anda mutlulukla dolup taşması demektir. Mutluluk böyle bir şey işte bir başkasını sevindirmekle olduğu gibi yağmur altında sırılsıklam ıslanmaktada, bir müzik açıp Türk kahvesi içmeklede olabiliyor, yeter ki pozitif olumlu düşünelim..

Şehir yaşamının trafiği, kalabalığı, kirli havası, stresi belki bizleri karamsarlığa itse bile mutlu olmayı istedikten sonra kim engel olabilir ki, yeter ki mutluluk duygusunu yakalamak isteyelim, hayat bizlere o kadar imkan tanıyor ki mutlu olmak için farkında olamıyoruz belkide?

Düşünün dostlukla şevkatle sevgiyle bakan bir kaç çift göz... Bazen insanlar hep insanlar hep daha fazlasını daha güzelini isterler, elindekilerle yetinmeyi bilmedikleri için mutlu olamazlar, sağlıklı olup hayatına devam edebiliyorsan şükretmek gerekmez mi?

Hayatta herzaman istediğimiz şeyleri başaramayız ki mükemmel olmak zorunda değiliz ki, sahip olduklarımızın kıymetini bilsek, sevgi saygıyı hayatımızdan çıkarmasak hoş olmaz mı? Mutlu olmak için geçmişi bıraksak, negatif insanlardan uzak olsak, kendimizi eleştirmesek, mutlu olmayı dışarda aramasak, daha çok olumlu pozitif düşünsek mükemmel olmayabiliriz belki ama mutlu oluruz inanın..

Hayatı sevin, her perşembe yazılarımı okuyarak beni takip etmeyi unutmayın bende mutlu olayım sevgili dostlarım....