Biz genelde evsiz barksız sokaklarda yaşayan insanlarız. 
Hepimiz, virane evin bir köşesinde toplanmış oturuyoruz. Birilerimiz çöplükten bulduğumuz yiyecekleri atıştırıyor, kimilerimiz de donuk donuk bakıyor. Ya çektiği maddeden dolayı ya da beyninin bir köşesinde bayrama özgü hayallere dalmış. 
Yarın bayram Ramazan bayramı arkadaşlarımın bir kısmı, bir yerlerden aşırdığı, giysileri evirip çevirip duruyor. Öyle ya Belki üzerimize temiz bir şeyler giyersek insanlar bizi sever. Birden, birisi makaraları koyuverdi kesin arkasından ağlamalar ulumalar gelir. Biz aynı Şizofreni hastaları gibiyiz, bir bakarsın saatlerce kahkahalarla güleriz, bir bakarsın, eşekler gibi anıra anıra ağlarız.
Neyse ki bu bayramda bir amacımız var. Aramızdaki küçük olanlar, kapı kapı dolaşıp şeker toplayacak. Biz de onların elinden topladıklarını alacağız bakkala satıp karşılığında beli, bira, tiner alacağız. İnsanlar bize acıyıp para pul vermiyor.
Sabah erkenden uyandık uyanmayanlarda uyarttık herkes bir camiye. Yanıma birkaç küçük arkadaşımı da aldım en yakınımızda ki camı önünde beklemeye koyulduk.. İnsanlar namazdan çıkmaya başladı bizde kutlamaya çalıştık. Uzattığımız ellerimize bile bakmadan ceplerinden, 5-10 kuruş para verenler oldu. Sonrada arkadaşlarla zengin yerleşim bölgelerine dağıldık. Buralarda 10-15 katlı apartmanlar vardı. İlk gelen apartmanın ziline bastım. Bir kadın sesi  “kim o “hemen bizim ufaklıklardan birsini dürtüm “bayramınız kutlu olsun...” demeye kalmadan kapı açıldı. Beşinci kat. Çocuklar asansöre koştu. Bende koştum. Çünkü kadının sesi dikkatimi çektirmişti.
Ufaklıklar önde ben duvar kenarında gizlene gizlene. Kapıyı çaldık Kapı açıldı kadın içerde, dışarı çıkmadı.Elinde şeker kesesi çocuklara uzatıyordu. Çok merak ettim dayanmadım. Bende kadına bir bakayım dedim Baktım. O an da beni gördü. Bakışları felaketti. Korku mu? Asla korku değildi. Öyle bir baktı ki, sanki gözümü deldi. Beynime kadar ulaştı. Her kez sus, pus içinde O anda bir oğlan çocuğu benim yaşlarda 17-18 çıka geldi. Bana baktı hayretle “yuh sende mi şeker topluyorsun ya? !
Kadın hiç bir şey demedi Kapıyı kapattı arkasından bir kilit sesi Bu ses, Tüm olanların yanıtını varmıştı ASLA BUNDAN SONRA BU KAPI TANIMADIK HİÇ KİMSEYE AÇILMAYACAK.