Bugün bizi sağ-sol Alevi-Sünni diye ayırabileceğini sananlar gördüler ki; konu vatan olunca hepimiz biriz. Bu süreçte saldırganlaşmadan, kabalaşmadan sokaklarda nöbete devam etmeliyiz. 15 Temmuz ile başlayan, belirsiz gibi görünen günler-aylar meydanlarda demokrasiye sahip çıkmamızla ortadan kalkacaktır.
Kahpe planlarını vatanımızda deneyen, bizi parçalamaya çalışan örümcek kafalı, zavallı insan müsveddeleri başarılı olamayacaktır. İnsanların yüreğindeki imanı istismar eden millet düşmanları, Amerika'nın piyonluğundan bir gün el çektirilecek, çırılçıplak çaresiz kalacaktır. Nefsi terbiyeden yoksun, gözlerini kin bürüyenler, kum saati geri işlediğinde geç kalınmış pişmanlıklar yaşayacaktır.
Gelelim stratejik ortak, baş müttefik Amerika'ya! Pkk'yı alenen destekleyen, Daeş'i Ortadoğu toplumlarına bela eden Amerika'ya! Pensilvanya'da silahının şarjörünü yıllarca dolduran Amerika'ya! Çok şükür ki bu millet onun oyunlarına izin vermedi, vermeyecektir.
Bize düşen rol, asli görevimiz
Her halükarda teyakkuz halinde olmaktır. Darbe girişiminde başarısız sonuç alan haşhaşiler terörizmi canlandırmaya teşebbüs edecek, suikast eylemleri ile kaos ortamı yaratmak isteyecektir. Kontrolünü kaybettiği, gücünü yitirdiği bu süreçte daha da saldırgan hale gelecektir.
Bize düşen rol, asli görevimiz
Devletimize, milletimize, demokrasimize sahip çıkmaktır. Çünkü el ele olduğumuz sürece etten duvarlar örülecektir. Çünkü bizim milletimiz iman, irfan sahibidir. Bu iman devlet büyüklerimize bir pusula bir ışık olacaktır. Ve dikenler bahçemizden tek tek ayıklanacaktır. 
Birlik ve beraberlik ile...