Medya Dünyası

KİTAPKOLİK

Başarılı ve güzel sunucu Dilara Şengün’ün sunumu ile Kitapkolik her Çarşamba 19.30’da KRT’de. Yeni çıkan kitaplardan bestlere … Fantastik kurgudan, Otobiyaografiye… Dizüstü edebiyattan, Klasiklere… Bir kitapkoliğin ihtiyacı olan herşey, yaşanmış yada yaşanması mümkün olan, harflerle hayat bulan kelimeler, bu kelimelerden oluşan cümleler ve soluksuz okunulası kitaplar…Bu programda kimi zaman kitapları yazarlarından dinleyecek, kimi zaman da kitapkoliğin yorumu ile baş başa kalacaksınız.

Çiğdem Korkmaz Gelin Oldu!


Başarılı sunucu Çiğdem Korkmaz geçtiğimiz hafta sunuculuğun dışında bir çalışmayla gündeme geldi. Çiğdem Korkmaz bu kez model olarak karşımıza çıktı. Son Dans Modaevinin birbirinden şık ve özel gelinliklerini giyen Çiğdem Korkmaz güzelliğiyle dikkat çekti.

Deniz Ölgün’ün Konuğu Arzu Kaya


Geçtiğimiz günlerde Deniz Ölgün ile Güne Bakış'ın konuğu Tiyatro yönetmeni - Yazar Arzu Kaya oldu. İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden Yönetmen Arzu Kaya ile tiyatro pasaport grubu , hop dedik topdamar ve mutluluk ormanı masalları gibi tiyatro oyunları konuşuldu.Organ bağışı ve çocuklara yönelik geliştirilen tiyatro oyunları ve projeler ele alındı. Yaşama tiyatro ile dokunma üzerinden gönüllü yapılan bu çok özel çalışmalar masaya yatırıldı. 

Burcu Sarıca ile İyilik Sağlık


Türkiye’de sağlık programlarının en başarılı isimlerinden Burcu Sarıca Euro D ekranlarında iyilik sağlık programı ile izleyici karşısına çıkıyor. İyilik Sağlık’ta güzel sunucu Burcu Sarıca’nın sunumuyla sağlığa dair her detayı bulabilirsiniz. Burcu Sarıca ile İyilik Sağlık cumartesi 14.30’da Euro D’de.

Gökay Kalaycıoğlu ile 24 Sabah


Türkiye’nin en başarılı erkek spikerlerinden Gökay Kalaycıoğlu her sabah 24 ekranlarında 24 Sabah programı ile izleyicilerin karşısında. Kendine has sunumu ile büyük beğeni toplayan Gökay Kalaycıoğlu ile günün ilk gelişmelerini gün içinde yaşanacakları ve geçmiş günün detaylarını bulabilirsiniz.

Deryaca’dan Bir Kan Bir Can Projesine Destek!


Derya Uğur'un Kanal V ekranlarındaki Deryaca programında 2 Mayıs 2016 pazartesi günkü konukları Antalya Kan Bankası ve Antalya Kan Bankası gönüllüleri derneği Başkanı Emin Balin , Lösemi Hastası Olan Muhammed Enes'in babası Seyit Maden ve Küçük Nisanur'un babası Murat Balaklı Katıldı. Bir kan bir can sloganı ile kan vermenin hasta birçok insanın hayatını nasıl kurtaracağı , döner nasıl olunur , kan bankası gönüllüsü olmak için ne yapmalı konusu üzerinde duruldu. Telefonların kilitlendiği programa yoğun ilgi vardı. Lebi Derya Köşesinde Astrolog Derya ile yeni ay ve burçlara etkileri konuşuldu. Derya Uğur yine zarafeti ve neşesiyle dikkat çekti.

Müzik Dünyası


Sena Şener Ses Getiriyor!


9 yaşında gitar çalıp şarkı söyleyen ‪ Sena Şener‬, 15 yaşında keşfettiği müzik platformu Soundcloud’a sevdiği şarkıları yorumlayıp yüklemeye başlayarak insanlara sesini duyurmayı başardı. Yapmış olduğu Self Control coverı hem Türkiye hem de İngiltere’de ilgi gördü. Bu cover Mahmut Orhan tarafından yeniden düzenlendi ve olumlu dönüşlerin ardından Mahmut Orhan’la Feel adlı şarkılarını Ultra müzik etiketiyle yayımladılar. Sena Şener’in Sofar, Balcony Tv, B!P Akustik, Radyo Gusto gibi Youtube kanallarında yayınladığı muhteşem şarkıları var. Kendine özgü yorumladığı şarkılarla dikkat çeken Sena Şener ismini önümüzdeki günlerde daha sık duyacağız.

Kim Kimdir?


Deniz Gönen


Deniz Gönen İzmir doğumludur. Sinemaya 2014 yılında Ceza filminde başrol oynayarak giriş yaptı. Daha sonra Eski Sevgiliyi Unutmanın 10 Yolu , Kariyer ve Leblebi Tozu filmlerinde oynadı. 5. Sinema filmi Kan Kokusu'da Haziran ayında vizyona giriyor. Deniz Gönen 14 yaşında manken olarak sektöre giriş yaptı aynı zamanda profesyonel dansçıdır. 17 yaşında da tiyatro yapmaya başladı. Kendini bildi bileli sanatla içe içe yaşayan Deniz Gönen’in babası da müzisyen ve ressamdı. Bir oyuncu olarak aykırı ve farklı karakterleri oynamaktan hoşlanan Deniz Gönen Sinemayı tercih ediyor  fakat önümüzdeki sezon bir dizi projesiyle televizyonda olabilir. Deniz Gönen’in en büyük hayali kendi filmini yapmak. Fantastik filmleri seviyor ve böyle bir yapımın içinde olmak diğer büyük hayali. Johnny Depp hayran olduğu ve örnek aldığı oyuncu. Evan Peters'de Deniz Gönen’e göre yeni neslin yıldızı. Deniz Gönen kendine has oyunculuğu , enerjisi ve güzelliğiyle dikkat çekiyor. Gelecekte de daha da çok ismini duyacağız.

Aslı Kurtuluş


9 Yıldır amatör Tiyatrocu da olan Aslı Kurtuluş Selçuk Üniversitesi Arkeoloji mezunudur. Asıl yapmayı istediği spikerlik olan Aslı Kurtuluş ilk olarak bu alandaki çalışmalarına Eskişehir’de Kanal 26’da başladı. Hafta sonu Ana Haber’i sundu. Konuşan Eskişehir adlı programı hazırlayıp sundu. Muhabirlik yaptı. Bu mesleğe dair pek çok detayı bu sırada öğrendi. Daha sonrasında Selçuk Üniversitesi televizyonu ÜNTv’de 1 yıl haber spikerliği yaptı. Üniversiteden mezun olduktan sonra bu alandaki saygın eğitim kurumlarından Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde eğitim aldı. Buradan yüksek bir puanla başarıyla mezun oldu. Halen çalışmalarını çok yönlü olarak sürdüren Aslı Kurtuluş bu mesleğe dair yeteneği , birikimi gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Aslı Kurtuluş tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Özlem İnci


30 Nisan doğumlu Özlem İnci ilköğrenim ve lisenin ardından Celal Bayar Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden Haziran 2015'de mezun oldu.  Lisans eğitimime Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi İktisat Bölümünde halen devam eden Özlem İnci asıl yapmayı iş olan medyaya dair eğitim çalışmalarına başladı. Türkiye’nin bu alandaki en önemli isimlerinden Hakan Öztürk İletişim ve Medya Koçluğu Merkezinden spikerlik eğitimi aldı.  Bu eğitim sırasında başarısıyla dikkat çekti. Merkezin canlı yayın haberlerini sundu. Özlem İnci hocalarının da kabul ettiği bu mesleğe dair yeteneği , çalışkanlığı gibi özelliklerinin yanında ışıltısı , pozitif enerjisi ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Özlem İnci bu yönleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız bir isimdir.

Burcu Bağdat


Burcu Bağdat 1 Kasım’da Eskişehir’de doğdu. İlköğrenim ve liseyi Ankara’da bitiren Bağdat üniversite eğitimi için kendisine hedef olarak da belirlediği alanda Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Radyo ve Televizyon Bölümünde devam etti. Eğitimini tamamladıktan sonra birçok dergi ve gazetede muhabirlik yaptı. Daha sonra Türkiye’nin bu alanda önde gelen kurumlarından olan Başkent İletişim bilimleri Akademisi’nde Diksiyon , sunuculuk ve spikerlik eğitimi aldı. Oradaki TRT kökenli hocaların da cesaretlendirmesiyle spikerliğe yöneldi. İlk kez Duru Tv’de spor haberlerini hazırlayıp sundu. Daha sonra Ana haberleri hazırlayıp sunmaya başladı. Haberin mutfağında da çalışmalar yaptı. Şu an Kanal 5’te Ana haber spikerliği ve editörlük yapmaktadır. Burcu Bağdat bu mesleğe dair yeteneği , birikimi , çok yönlülüğü gibi özelliklerinin yanında ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir Burcu Bağdat tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız önemli bir isimdir.