İSTANBUL  - 7 Haziran'da gerçekleştirilecek milletvekili genel seçimine katılacak siyasi parti ve adaylar klasik seçim çalışmalarının yanı sıra sosyal medya alanında da öne çıkmak için uzman desteği alıyor.

Hızla gelişen sosyal medyanın seçim çalışmalarına etkisine ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde Twitter'ın etkisinin fazla olduğunu, diğer şehirlerde ise Facebook reklamlarının öne çıktığını, bunun yanı sıra bloglar ve grupların da önem arz ettiğini kaydetti.

Ercan, eski seçimlerde başarılı olan milletvekillerinin bu yeni dönem için sosyal medya uzmanlarından daha fazla destek aldığını anlatarak, şunları dile getirdi:

"Milletvekili adaylarına kişisel markalaşmayı nasıl sağlayacaklarını gösteriyoruz. İyi bir web siteleri ve bloglarının olması lazım. Aktif olarak Twitter ve Facebook'u kullanmalarını, küçük videolarının bulunduğu Youtube hesaplarının olmasını, canlı yayın platformlarından Periscope'tan yararlanmalarını öneriyoruz. Siyasetçiler ne kadar çok içerik üretirse ulaşacakları kişi sayısı o kadar fazla oluyor. Takipçi sayısı yüksek olan bir siyasetçi sosyal medya kullanıcısının gözünde daha değerli oluyor."

"Sosyal medyada halkla iletişim kuran siyasetçiler sempatik geliyor"

Siyasetçilerin sosyal medyayı halka birebir cevap verme bazında kullandığında hem sempati topladığını hem de kullanıcıların arkadaş olduğu ya da kendilerine yakın hissettiği siyasetçileri desteklemeye meyilli olduğunu belirten Ercan, "Bu seçimde dijital savaşın artacağını ama bundan sonraki seçimde yüzde 50 oranında kararsız dijitalleri etkileyeceğini düşünüyorum." dedi.

"Sosyal medya hizmetinin maliyeti 50 bin liraya kadar çıkıyor"

Milletvekili adaylarının sosyal medya desteği veren bir ajanstan hizmet almaları halinde bunun kendilerine 30 bin liradan 50 bin liraya kadar maliyetinin olabileceğini aktaran Ercan, gönüllü ya da serbest çalışan sosyal medya uzmanlarından destek alınırsa hizmete göre 5 bin lira ile 10 bin lira arasında bir maliyete tekabül edeceğini kaydetti.