Sancaktepe’de düzenlenen Bilim Fuarında Kaymakam Özcan öğrencileri tebrik etti
Sancaktepe ilçesinde düzenlenen Bilim Fuarı öğrencilerin ne kadar imkan verilirse neler yapabileceklerinin göstergesi oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği” protokolü kapsamında bilim kültürünün  geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Beyhan Şenyuva Ortaokulu’nda bilim fuarı düzenlendi.
Düzenlenen Bilim Fuarı açılışına Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Sancaktepe Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Şükrü Çakırgöz, Beyhan Şenyuva Orta Okulu Müdürü Hüseyin Günal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Bilim fuarındaki öğrencilerin heyecanları görülmeye değerdi. Hazırladıkları projeleri anlatabilmek için büyük bir coşku ve gözlerindeki parıltıları görmek hissetmek için onların heyecanlarına ortak olmak gerekir. Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan’da öyle yaptı, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu ve SAGİDER Başkanı Şükrü Çakırgöz ile birlikte öğrencilerin hazırladıkları projeleri tek tek inceledi, soru sordu, bilgi aldı.
Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Bilim Fuarına hazırladıkları projeleri ile katılan  öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada “ Sizin bu yaptığınız çalışmalar her biri ayrı değerde olan ürünlerdir. Harcamış olduğunuz bu emeklere teşekkür ederim. Sizin gibi öğrencilerimizin  ilçemiz ve ülkemiz adına yarınlarda güzel işler yapacağına eminim. Sizlere imkan verildiğinde, destek olunduğunda çocuk yaşınıza rağmen neler başardığınız görmek insana gurur veriyor. Demek ki çalışmak, daha çok çalışmak gerekiyor. Burada gördüklerimiz, öğrencilerimize daha çok olanak sağlanması  ve çocuklarımızın ellerinden tutulması gerçeğidir. Bizlere de düşen görevde bu güzel çalışmalarınıza destek olmaktır. Hepinizi tek tek kutluyor tebrik ediyorum.” dedi.
Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu ise “Öğrencilerimizi tebrik ediyorum bu tarz çalışmalar öğrencilerin ufkunu açtığı gibi onlara öz güvende vermiş oluyor.” dedi.
SAGİDER Başkanı Şükrü Çakırgöz  ise açılış sonrası bilim fuarı hakkında “İlçemizde bu taraz faaliyetleri görmek, bilmek gerekiyor, bu günün çocukları yarının  büyükleri olacaklar, projeleri çok akılcı öğrencilerimizi tek tek tebrik ediyorum. Demek ki olanak ve imkan verilirse neler yapılabildiği ortaya çıkıyor. Başta Sayın Kaymakamız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.
Tevfik Erk / İstanbul