ANKARA - Siber güvenlik konusunda kritik teknolojilerin ülkeye kazandırılmasına yönelik çalışmalar yürüten Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) Siber Tehdit Durum Raporu hazırladı. Rapor, 2016'da küresel ölçekte siber saldırı trendleri, hedefleri, riskleri ve alınacak önlemleri kapsıyor.

Rapora göre, iç tehditler siber saldırı unsurlarının en önemlisi olmaya devam edecek. Daha önceki raporda üzerinde durulan siber tehditlerin, hem Türkiye hem de dünya gündemini meşgul etmeye devam ettiği belirtilen çalışmada, risklerin; mobil sistemler, POS cihazları, işletim sistemleri, kritik altyapılar, fidye yazılımları ve nesnelerin interneti üzerinde yoğunlaştığı vurgulanıyor.

Siber saldırganlar, küresel siber ekosistem içinde sadece şahısları değil, kurumları, hatta devletleri hedef alıyor. Türkiye de bu ölçekteki saldırılara maruz kalan ülkeler arasında bulunuyor. Türkiye'nin en çok maruz kaldığı siber saldırı çeşitleri, fidye yazılımları, kurumsal aldatmacayla yapılan oltalama saldırıları, kredi kartı dolandırıcılıkları, DDoS saldırıları ve mobil saldırılar şeklinde sıralanıyor.