İSTANBUL (VHA) - Maltepe Üniversitesi eğitim ve spor alanında kazandığı büyük başarılarla ülkemizin dünya genelinde en iyi üniversitelerinden biri oldu.
Maltepe Başıbüyük Mevkiinde geleceğin aydın gençlerini yetiştiren Maltepe Üniversitesi eğitim ve spor alanında kazandığı büyük başarılarla ülkemizin dünya genelinde en iyi üniversitelerinden biri olmanın gururunu yaşıyor.
Geleceğinizi başarılı bir şekilde en iyi eğitimle perçinlemek istiyorsanız Maltepe Üniversitesini tercih etmeniz en doğru isabet olacaktır. Maltepe Üniversitesi’nin faaliyet alanları ve eğitim ücretlerini sizlere sunuyoruz.

Akademik Birimleri (Fakülte/ MYO/ Enstitü şeklinde):


Maltepe Üniversitesi 9 fakülte, 3 yüksekokul ve 3 enstitüye sahip.
* Eğitim Fakültesi
* Fen-Edebiyat Fakültesi
* Güzel Sanatlar Fakültesi
* Hukuk Fakültesi
* İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
* İletişim Fakültesi
* Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
* Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
* Tıp Fakültesi
* Hemşirelik Yüksekokulu
* Meslek Yüksekokulu
* Yabancı Diller Yüksekokulu
* Fen Bilimleri Enstitüsü
* Sağlık Bilimleri Enstitüsü
* Sosyal Bilimler Enstitüsü
Toplam Öğrenci Sayısı (Lisans/Önlisans/Lisansüstü şeklinde):
* Lisans              : 6.503
* Ön Lisans        :    644
* Yüksek Lisans : 1.499
* Toplam            : 8.646

En İddialı Olduğu Bölümler:


Üniversitemizin her fakültesi ve yüksekokulu alanlarında uzman eğitim kadrosuna ve öncülük eden uygulama alanlarına sahiptir. Bu anlamda her fakültemizin kendi alanında mükemmeli yakalama noktasında iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Araştırma ve uygulama imkanlarıyla desteklenen akademik yapı, çok farklı bir eğitim ortamı sunmaktadır.

Yabancı Dil Olanakları:


Yabancı Diller Yüksekokulu, lisans eğitimini İngilizce olarak görecek öğrenciler için zorunlu hazırlık sınıfı hizmeti vermektedir. Hazırlık sınıfındaki İngilizce dil eğitimi Avrupa Dil Gelişim Dosyası (CEF) baz alınarak verilmektedir. Lisans eğitimini Türkçe olarak görecek öğrenciler için Hazırlık Sınıfı isteğe bağlıdır. Bunun yanı sıra, öğrenciler istedikleri takdirde hazırlık sınıfı öğrenimlerini Üniversitemizin işbirliği içinde olduğu Ball State Üniversitesi veya St. Cloud State Üniversitesi’nde yapabilirler.Türkçe Lisans Programlarında eğitimlerine devam eden öğrenciler için birinci ve ikinci yarıyılda zorunlu İngilizce dersleri verilmektedir. İngilizce seviyelerini ileriye taşımak isteyen öğrenciler seçmeli İngilizce derslerinden alabilir ve/veya ikinci bir yabancı dil olanağından yararlanabilirler.

Akademik Personel Sayısı ve Dağılımı:


100’ü profesör olmak üzere 350 öğretim üyesi, 100 öğretim görevlisi ve 100 araştırma görevlisi; toplam 550 akademik personelimiz vardır.

Burs Olanakları:


Üniversitemizde, merkezi giriş sınavı başarısından kaynaklanan tam burslar, değişen oranlarda ilk tercih bursları, ihtiyaç ve başarı bursları bulunmaktadır. Bütün bunlara bakıldığında,öğrencilerimizin neredeyse yarıya yakını bursludur.  

Yurt Olanakları:


Üniversite yerleşkesi içerisindeki 728 öğrenci kapasiteli kız/erkek öğrenci yurtlarında elektronik kapı giriş kontrol sistemi, 24 saat güvenlik, odalarda banyo-tuvalet, çalışma masası, kitaplık, ortak kullanımlı mutfak, internet hattı bulunmaktadır. Her odada bir ya da iki öğrenci kalmaktadır.

Kampüs Olanakları:


1.000 dönüm arazi üzerine kurulu Marmara Eğitim Köyü’nde; çok sayıda ve farklı büyüklüklerde (200-1500 kişi arası) konferans salonları, 10.000 kişilik amfi tiyatro, tam olimpik kapalı yüzme havuzu, açık ve kapalı tenis kortları, voleybol, basketbol ve futbol sahaları, sinema salonları, film platoları, uygulama atölyeleri ve laboratuarlar mevcuttur.  İki kat üzerine kurulu kütüphanede, okuma odaları, süreli yayınlar salonu ve internet erişim merkezi mevcuttur. Ayrıca beş yıldızlı otel, spa merkezi ve Çarşı diye adlandırılan alanda, kuaför, fotokopi merkezi, çiçekçi, fotoğraf stüdyosu, fitness center ve çok sayıda kafeterya bulunmaktadır.

Öğrenci Kulüpleri:


37 öğrenci kulübü ve bu kulüplerin toplam 2.050 üyesi vardır.
Avrasya Kulübü, Bilinçli Gençler Kulübü, Bilim ve Teknoloji Kulübü, Çevre ve Doğa Kulübü, Çocuk Dünyam Kulübü, Erasmus Kulübü, Dans Kulübü, Felsefe Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü, Girişimcilik Kulübü, Gönül Birliği Kulübü, Havacılık Kulübü, Hukuk Kulübü, İşletme-Ekonomi Kulübü, Kalite Kulübü, Kızılay Kulübü, Kitap Sevdalıları Kulübü, MALTBAT, Mimarlık Kulübü, Müzik Kulübü, Münazara Kulübü, Moda ve Sanat Kulübü, Özel Eğitim Kulübü, Psikoloji Kulübü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Kulübü, Satranç Kulübü, Sinema Kulübü, Sosyal ve Kültürel Çalışmalar Kulübü, Sosyoloji Kulübü, Spor Kulübü, Tiyatro Kulübü, Turizm Otel İşletmeciliği Kulübü, Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Komitesi, Toplum Gönüllüleri Kulübü, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübü, Uygarlık Kulübü, Yeni Ufuklar Kulübü.

Yurtdışı ve yurtiçi üniversitelerle anlaşmaları (Erasmus, Mevlana, Farabi değişim programları ve ikili anlaşmaları):


Maltepe Üniversitesi yurtdışındaki üniversitelerle ERASMUS ve ÇİFT DİPLOMA kapsamında işbirliği içindedir. Erasmus öğrenci değişimleri kapsamında Fransa, İspanya, Almanya, Portekiz, İtalya, Belçika ve Hollanda başta olmak üzere birçok Avrupa Birliği ülkeleri ile ikili anlaşmalarımız bulunmaktadır. Erasmus kapsamında 100’e yakın Yüksek Öğretim Kurumu ile 643 alanda ortaklık anlaşmamız vardır.Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Amerika’da bulunan Ball State University ve Arkansas State University ile İngilizce Hazırlık ve Yaz Programı; St. Cloud State University ile İngilizce Hazırlık Programı işbirliği vardır.

Çift Anadal / Yandal (Hangi bölümlerde uygulanıyor):


Öğrencilerimiz, fakültelerimizde çift anadal ve yandal uygulamalarından faydalanabilmektedir. Her yıl Senato'da kabul edilen bölümlerde uygulanır.

Başarıları (Spor, sanat ve bilim alanında):


Üniversitemiz, Bologna Süreci (Avrupa Yükseköğretim Alanı) kapsamında Avrupa Komisyonu’nca “Avrupa Kredi Transfer Sistemi” (ECTS) ve “Diploma Eki” etiketiyle ödüllendirilmiştir.Bu sayede öğrencilerin, mezun olurken kendilerine verilen diploma ekiyle Avrupa Birliği ülkelerinde eğitim ve çalışma olanakları artmış olmaktadır. Bunu Üniversitemizin Uluslararasılaşması konusunda son dönemde aldığımız en önemli başarı olarak değerlendirmekteyiz.
Üniversitemizin farklı akademik birimlerinin lisans öğrencileri, geçen yıldan beri büyük bir çabayla, özen ve sorumlulukla “Uluslararası Öğrenci Kongreleri” (MUISC) düzenliyorlar. Bu yıl 50 ülkeden 294 katılımcı, dünya sorunlarıyla ilgili bilgilerini ve deneyimlerini paylaşmak üzere Üniversitemize geldiler.   
Fen-Edebiyat Fakültesi’nin on yıldan beri işbirliği yaptığı Avans Üniversitesi’yle imzalanan yeni anlaşmayla işbirliği 2018 yılına kadar uzatıldı ve “Denetimli Serbestlik” konusunda  Avans Üniversitesi Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksekokuluyla birlikte Mayıs ayında “Denetimli Serbestlik Uzmanlık Eğitimi” programı açılmıştır.
Güzel Sanatlar Fakültesi, 2014 yılında CILECT - “Uluslararası Sinema Okulları Birliği” üyeliği ve IFA -“Uluslararası Film Akademisi” üyeliğine kabul edilmiştir. Öğrencilerimizin kısa film ve tiyatro festivallerinde çeşitli dereceleri bulunmaktadır.
Hukuk Fakültesi, ELFA -“Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği” üyeliğine kabul edilmiştir. ELSA -“Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Kurgusal Dava Yarışması”na katılan Fakültemiz Kurgusal Dava Takımı, Türkiye 2.’si olmuştur.
Üniversitemiz, Eğitim Bilimleri Bölümü Psikanalitik Pedagoji alanında dünyadaki sayılı bölümlerden biridir. Benzerlerimiz; York-Kanada, Canterbury Christ Church-Ingiltere, Paris-Fransa, Kassel-Almanya, Jyvaskyla-Finlandiya ve Türkiye’de sadece Maltepe Üniversitesi’dir.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)’nin ‘Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (GEBİP) kazanan 26 genç bilim insanı arasında öğretim üyesi Doç. Dr. Ebru MENŞUR ALKOY da yer alıyor. Doç.Dr. Ebru MENŞUR ALKOY, Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği kapsamında sunduğu bir projesi ile “Towards Oxide Based Electronics” Avrupa Birliği Projesi’ne dahil edilmiş; projeye yönetim kurulu üyesi (MC member) olarak seçilmiştir. Ayrıca proje kapsamındaki çalışmalarda ülkemizi temsil etmektedir.
“4th Internatıonal Student’s Plein Air In Architecture-Varna” isimli öğrenci yarışmasına Mimarlık Bölümümüzün öğrencileri hazırladıkları proje ile katılmışlar; Varna Limanı’nın kentsel tasarımı ve burada yapılacak belediye binasının mimari tasarımını kapsayan uluslararası yarışmada JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ kazanmışlardır. Kentlerin temiz-tükenmez enerji kullanımı yolu ile sürdürülebilir yaşam alanlarına nasıl evrilebileceklerini sorgulayan "Kentsel Dönüşümlerde Temiz-Tükenmez Enerji Uygulamaları – 2012" Temiz Enerji Vakfı Ulusal Yarışması’nda öğrencilerimiz 2.lik ve 3.lük ödülleri kazanmıştır.
Tıp Fakültesi’nde 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde İngilizce Tıp Programı açılmıştır. YÖK tarafından onaylanan “Kök Hücre Merkezi”nin açılışı Temmuz ayında yapılacaktır.
Azerbaycan ile karşılıklı eğitim-öğretim için anlaşma yapılmıştır. Öğrencilerimiz, “Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği”nin 62. Genel Kurulu’na katılmış ve yapmış oldukları adaylık sunumu sonunda “Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği”nde 53 Tıp Fakültesi arasında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi yer almıştır.
Spor alanında başarıları ise;
* Futbol                   : Üniversitelerarası 1.lig
* Voleybol (Bayan)  : 2. Lig’i 2.lik
* Voleybol (Erkek)   : 2. Lig’i 3.lik

Öğrenim Ücretleri:


* Eğitim Fakültesi                            : 19.720 TL
* Tıp Fakültesi                                : 31.900 TL
* Diğer Fakülteler                            : 24.140 TL
* Meslek Yüksekokulu                                    : 12.100 TL
* Hemşirelik Yüksekokulu                        : 11.000 TL
* Uzaktan Eğitim                            :   9.980 TL
* Meslek Yüksekokulu (Uzaktan Eğitim)      :   3.625 TL
Fiyatlara KDV dahildir.

Öğrenciler Neden Sizi Seçsin?  


Üniversiteler, ulusal karakterlerini saklı tutup bilimin evrenselliği ilkesine bağlı kalarak toplumun bugününe ve geleceğine ilişkin projeler üretir; böylece toplumu çağın beklentileri doğrultusunda dönüştürmeye ve geleceğe taşımaya çalışır. Bunlar da ancak eğitimin ve bilimsel araştırmaların kaliteli olmasıyla gerçekleştirilebilir. İşte Maltepe Üniversitesi; alanlarında uzman, deneyimli kadrosuyla; çağın gelişim ve beklentilerine göre güncelleştirilen programlarıyla; akademik altyapı olanaklarının (laboratuar, bilgi ve belge merkezi, internet erişimi, vd) çeşitliliği ve zenginliğiyle; akademik araştırmaları toplumuyla paylaşmasıyla; katılımı özendiren sosyal ve kültürel etkinlikleriyle; doğa ile iç içe yaşanan, çevre dostu yerleşkesi ve lisans eğitimi sonrası için sunduğu lisansüstü öğrenim olanaklarıyla öğrencilere üniversite eğitimi ve öğrenimi için son derece uygun bir üniversite ortamı sunmaktadır.
Maltepe Üniversitesi  kurucusu ve yönetim Kurulu Başkanı sayın Hüseyin Şimşek’e geleceğin aydınlık gençlerini yetiştiren ülke ve dünya genelinde başarısı tescillenmiş eğitim kurumlarını kurmasından dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. (Aykut Ünker)