İSTANBUL

İTÜ çatısı altında dezavantajlı öğrencilerin eğitim alacağı Bilim Okulu'nun açılışı yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Bu merkezleri dezavantajlı kesimlerin hizmetine sunarak bu eksiklikleri gidermeye çalışacağız" dedi.

Taşkışla Kampüsü'ndeki açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sözlerine, projeyi hazırlayanlara teşekkür ederek başladı.

Açılışta bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Avcı, bakanlık olarak üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını söyledi.

Avcı, önümüzdeki dönemde bilim merkezlerini çoğaltmayı amaçladıklarına vurgu yaparak, "Bu merkezleri dezavantajlı kesimlerin hizmetine sunarak bu eksiklikleri gidermeye çalışacağız. Buralara öğrenci ve öğretmen seçimi konusunda yeni düzenlemeler yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Bakanlık olarak milli eğitimi yaz-boz tahtası yapmakla suçlanıyoruz. Bunları yapmazsak... Siz de burada bir şeyleri bozuyor ve yeni şeyler yapıyorsunuz. Bunun için de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bilim Merkezi'nde yer alan Foucault Sarkacı'nı gördüğünü anımsatan Avcı, bu konudaki bilgisini Umberto Eco'nun aynı adlı romanından edindiğini aktardı. Avcı, davetlilere Eco'nun "Foucault Sarkacı" romanını okumalarını tavsiye ederek, roman hakkında bilgiler verdi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr Mehmet Karaca da üniversite kavramının genelde gençlere ve çocuklara kapalı bir kavram olarak algılandığını belirterek, İTÜ'nün böyle bir yer olmadığını söyledi. Üniversitenin herkese kucak açtığını aktaran Karaca, "Burayı genelde fen ve matematik olarak gösterdik ama İTÜ'nün bir de sanat yönü var. Bizim bununla ilgili de birçok girişimimiz var" diye konuştu.