İSTANBUL - Büyükçekmece Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükçekmece Belediyesi ile Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) ve İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Gündoğdu koordinasyonunda ilçede, deprem istasyonları oluşturuluyor.

Teknolojinin sunduğu nimetleri kullanarak olası depremlerin önceden belirlenmesi hususunda uzun zamandan beri çalıştıklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, istasyonların Kumburgaz, Yenimahalle, Celaliye ve Batıköy mahallelerinde kurulması çalışmalarına başlandığını söyledi.

İstasyonlardan elde edilen verilerle yakın zamanda bir deprem olup olmayacağını bilimsel olarak tespit edebileceklerini belirten Akgün, şunları kaydetti:

''Olası bir afet için deprem istasyonlarına ayrı bir önem verip çalışmalarımızı bu doğrultuda ilerletiyoruz. Biliyorsunuz ki İstanbul bir deprem bölgesidir. Bu konuya ne kadar çok önem verirsek kaybımız o kadar az olur. Büyükçekmece Belediyesi olarak bu konuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.''