İZMİR 

NASA Johnson Uzay Merkezinde uçuş yöneticisi olarak görev yapan ödüllü mühendis Edward Van Cise, İzmir'de Uzay Kampı Türkiye tarafından düzenlenen "Geleceğin Kaşifleri Zirvesi"nde katılımcılarla bir araya geldi.

ABD'deki " Uzay Kampı" programlarında gösterdiği performansla "Right Stuff" ödülüne layık görülen ve küçük yaşlarda kurduğu hayalini Michigan Üniversitesinden Havacılık veUzay Mühendisliği alanında lisans eğitimi alarak gerçekleştiren Cise, kentte 2-8 Ağustos'ta düzenlenen etkinliğe katıldı.

Uzay teknolojileri alanında kariyer hedefleyen 155 öğrenci ve 12 öğretmene sunum yapan Cise, Yer Kontrol Merkezinin özellikle insanlı uzay uçuşlarda çok büyük sorumluluğu bulunduğunu anlattı.

Cise'nin Uluslararası Uzay İstasyonu ve Yer Kontrol Merkezinin uçuş operasyonları, mekiklerin fırlatılması ve yer çekimsizlik anlarını fotoğraflarla aktardığı sunum, Bulgaristan, Çin, Yunanistan, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Türkiye'den gelen katılımcılar tarafından dikkatle izlendi.

İsmi 2012'de düzenlenen törenle ABD'nin Alabama eyaleti Huntsville şehrinde bulunan Uzay ve Roket Merkezindeki "Şeref Listesi"ne verilen Cise'in, "Çoklu NASA Ekibi Ödülleri", "NASA Üstün Liderlik Madalyası" ve "NASA Olağanüstü Başarı Madalyası" gibi birçok ödülü de bulunuyor.