İSTANBUL

Twitter Küresel Kamu Politikalar Başkan Yardımcısı Colin Crowell, ortalama bir tüketicinin Twitter hesabını günde 110 defa kontrol ettiğini ve bu rakamın çok yüksek olduğunu söyledi.

Crowell, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi'nde, Twitter'ın martta değişime uğrayacağını, aynı formda kalmayacağını kaydetti.

Eskiden televizyonlardan öğrenilen haberlerin artık Twitter'dan öğrenilebildiğini aktaran Crowell, dünya genelinde 320 milyon aktif kullanıcıları olduğu bilgisini verdi.

Twitter'ın derin bir küresel şirket olduğuna işaret eden Crowell​, kullanıcılarının yüzde 70'inin ABD dışından olduğunu, Türkiye gibi bir çok ülkedeki kullanıcılarının hizmetlerini kullandığını dile getirdi.

Twitter'ın canlı olduğunu ve gerçek hayatta olan şeylerin ilk önce Twitter'da paylaşıldığını vurgulayan Crowell​, eskiden bir olay olduğunda televizyondan öğrenildiğini ama artık ilk olarak Twitter'a bakıldığını, çünkü her şeyin anlık olarak paylaşıldığını ifade etti.

Kullanıcılarının yüzde 80'inin mobil cihazlar üzerinden Twitter'a girdiğini ve yüzde 88'inin mobil reklama maruz kaldığının altını çizen Crowell, ortalama bir tüketicinin Twitter hesabını günde 110 defa kontrol ettiğini ve bu rakamın çok yüksek olduğunu söyledi.

Önemli bir durumda iletişim kanallarını dünya genelindeki bütün güvenlik teşkilatlarına açtıklarını aktaran Crowell, şiddet ve terör için kullanılan hesaplara izin vermediklerini, gerekeni yaptıklarını dile getirdi.