ANKARA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı mecralara dönüşmemesi gerektiğini ifade etti. 

BTK'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre Sayan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın Başkan Yardımcısı Colin Crowell ile kurumda görüştü.

Crowell ile yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Sayan, Twitter'ın Türkiye temsilcisi atamasının önemli bir gelişme olduğunu, Türkiye’de Twitter tarafından ofis açılmasına yönelik talebin yenilendiğini belirtti.

Terörizmle sanal platformlarda mücadele

Terörizmle sanal platformlarda mücadelenin önemine de dikkati çeken Sayan, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin terör örgütlerinin propagandasının yapıldığı mecralara dönüşmemesi gerektiğini vurguladı.

Bu konuda bütün dünya ülkelerinin karşılıklı işbirliği ve dayanışma içinde bulunması gerektiğini belirten Sayan, "Twitter'da Türkiye'ye yönelik faaliyetlerde bulunan terör örgütlerinin ve terörizmin propagandasının yapılmaması gerektiğine yönelik hassasiyetlerimizi aktardık" ifadelerini kullandı.