Müzik dinlemek, film izlemek, cep telefonu ile konuşmak amacıyla kullanılan bluetooth kulaklık spor yaparken de oldukça kullanışlı bir üründür. Bluetooth kulaklık kulak üstü modelleri genellikle sürekli direksiyon başında araba kullanan ve çok yoğun çalışan kişilerin tercih ettiği bir modeldir. Kablosuz kulaklıklar olarak da bilinen bluetooth kulaklıklar günlük hayatımızı kolaylaştırır. Bluetooth kulaklık ürünleri, sayesinde artık iletişim kurmak oldukça basit bir hale geldi. Bluetooth kulaklık modelleri ve fiyatları için Cimri.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Bluetooth Kulaklığı Şarj Edin

Bluetooth kulaklığı satın aldıktan sonra bataryanın ömrüne bağlı olarak şarj etmeniz ve % 100 dolu olduğundan emin olmanız gerekir.

Cep Telefonunuzu Şarj Edin

Bluetooth kullanımı cep telefonlarının şarjını çok çabuk tüketeceği için cep telefonu şarj düzeyinin % 100 olduğundan emin olmalısınız.

Bluetooth Kulaklığı Açtığınızdan Emin Olun

Kulaklığınızın açma kapama düğmesi varsa önce açık hale getirin. Aynı şekilde cep telefonunuzun bluetooth özelliğini açın. Böylece eşleşme işlemine başlayabilirsiniz.

Bluetooth Kulaklığı Eşleştirme Moduna Alın

Bluetooth kulaklığı eşleştirme moduna alın. Süreç genel olarak tüm cep telefonları için benzerdir. Küçük farklılıklar olabilir. Tüm kulaklıklarda bulunan çok fonksiyonlu düğmeye birkaç saniye basılı tutarak ışığın yanıp sönmesini bekleyin.

Eşleştirme İçin Bluetooth Kulaklığı Cep Telefonuna Yakın Tutun

Bluetooth kulaklığı, cep telefonuna yakın tutarak eşleştirme işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Kulaklığı, cep telefonuna 1.5 metre mesafede tutarak en iyi sonucu elde edebilirsiniz.

Bluetooth Kulaklık ile Cep Telefonu Eşleştirmesini Gerçekleştirin

Telefonunuzdan Bluetooth aygıtları tarayın. Telefonunuzda Bluetooth'u etkinleştirdiğinizde, bağlanacak Bluetooth aygıtlarını aramaya otomatik olarak başlaması gerekir. Arama tamamlandığında, bağlanabileceğiniz cihazların bir listesi ekranda görünecektir. Normal özellikli akıllı telefonlar ve eski Android cep telefonu modelleri, cihazları elle taramanızı gerektirebilir. Bluetooth menüsü "Cihazları Tara" veya benzeri bir madde içeriyorsa, taramak için dokunun.

Eşleştirme Konusunda Sorun Yaşarsanız Bluetooh Kulaklığı Yeniden Başlatın

Bluetooth'u açtığınız halde cihazı görmüyorsanız, kulaklığınız eşleştirme modunda olmayabilir. Kulaklığınızı tekrar başlatın ve eşleştirme modunu tekrar etkinleştirin. Burada kulaklığınızın eşleştirilmesi için özel bir işlemi olmadığından emin olmak için Bluetooth kulaklığınızın kılavuzunu iki kez kontrol edin.

Bluetooth Kulaklık İçin PIN Kodu Girin

Samsung bluetooth kulaklık modellerinde eğer sizden istenirse bir PIN kodu girin. Telefon, kulaklık mikrofon setini bulursa, bir PIN kodu isteyebilir. İstendiğinde kodu girin, ardından "Eşleştir" i tıklayın.

Kulaklıklı mikrofon setinde genellikle bu kod "0000", "1234", "9999" veya "0001" şeklindedir. Bunlardan hiçbiri yoksa, kulaklığınızın seri numarasının son 4 hanesini deneyin (pilin altında bulunan, "S / n" veya "seri numarası").

Bluetooth Kulaklık Eşleştirme İçin Onay Mesajını Kontrol Edin

"Eşleştir" butonunu tıklayın. Kulaklık ve telefon eşleştirildikten sonra, telefonda onay mesajı görürsünüz. "Bağlantı kuruldu" mesajını gördüğünüzde işlem gerçekleştirilmiş demektir. Cihazı rahat bir pozisyonda kulağınıza yerleştirerek, artık telefona dokunmadan telefon görüşmesi yapabilir ve alabilirsiniz.