Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) destekleriyle gerçekleştirilecek şenlikte, bilim adamlığının bir meslek yerine yaşam biçimi olarak yaygınlaşması ve bilimin sevilmesi için çalışmalar yapılacak.

Şenlikte 3 gün boyunca 100 proje standı, 10 atölye çadırı, bireysel deney düzenekleri geliştirmiş ve patent almış 10 mucit, bilimsel çalışmalar yürüten 10 bilim merkezi ve 10 üniversite kulübü yer alacak.    

Bursa Bilim Şenliği ile özellikle çocuklar bilimsel çalışmaları yakından takip etme ve hazırladıkları projeleri sergileme imkanı bulacak.

Merinos Gölpark Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen şenlik tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yılki konseptin "tasarım ve inovasyon" olarak belirlendiğini söyledi.

 Bu sene ilk kez proje yarışması düzenleyeceklerini belirten Altepe, bu kapsamda üniversite kulüpleri, bireysel mucitler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların projelerinin de değerlendirileceğini ifade etti.

Daha önceki şenlikleri ortalama 100 bin kişinin takip ettiğini, bu yıl hedeflerinin en az 150 bin ziyaretçi olduğunu vurgulayan Altepe, "Türkiye'nin en kapsamlı ve Avrupa'nın sayılı bilim merkezleri arasına girmeyi başaran Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi organizasyonunda gerçekleşen bilim şenliği, bilimseverleri buluşturan, bilimi sokağa indiren, Türkiye'nin en büyük bilim şenliğidir" diye konuştu.