Tatil denilince nedense akla ilk gelen şey deniz güneş kum olur, kış boyu güneşe hasret kalan insanın doyasıya sıcaklığı içine çekme, kemiklerim ısınsın demezmiyiz? Aslında bu düşünceler ihtiyaçtan ileri gelmekte. Tatil her insan için önemlidir, özelliklede çalışanlar için.

Sabah erken kalkmak, akşam erken yatmak gibi saat sınırı yok...

Gezmeyi yaşamın bir parçası olarak görmekten çok yaşamın kendisi olduğuna inanlardanım veeee ani bir karar verip 3 günde olsa kızımla soluğu Avşa’da alıyoruz..

Zamanında Avşa'nın adını çok duymama rahmen Avşa ile tanışmam 5 yıl öncesine dayanıyor, çok sevdiğim arkadaşlarım Avşa'ya tatile gitmişlerdi, davet ettikleri halde çalıştığımdan gidemedim, hafta sonu gideyim hiç olmazsa diye düşündüm ne yazık ki o an bilet bulamamıştım ama kafaya koymuştum izine çıkar çıkmaz Avşa'ya gidecektim ve öylede oldu gittim çok beğendim o gün bugün fırsat buldukça Avşa'ya giderim. Avşa benim huzur bulduğum bir adadır. Avşa İstanbul'a yakınlığı sayesinde her yıl binlerce tatilciyi ağırlıyor plajlar pansiyonlar dolup taşıyor. Avşa düzenli vapur seferleriylede kısa süreli tatiller içinde ideal,bizim şuan gittiğimiz gibi. Tertemiz denizi kumsal sahillerinin yanı sıra gençler için pek çok su sporları aktivesi, bisiklet motor turları oldukça uygun, yemekleri lezzetli hesaplı..

Avşa'nın dört bir yanını gezi motorları gezmekte mümkūn. Ağustos ayında festivaller düzenleniyor. Alışveriş yapabileceğimiz süper marketlerde mevcut, İskele sabah saatlerinde balık tutmak isteyenlerle dolu zaten Avşa'da balıkçılıkta çok yaygın, sağlık ocağıda var. Avşa iskele meydanına çıkan dar ve uzun caddelerinde Avşa'ya özgū süs eşyaları takıcılar imkanlarıda var, birde meşhur dondurmacılarınıda unutmamak gerek hem lezzetli hem çok uygun abonesi oluyorsunuz zaten.. .

Altınkum koyu, Çınar koyu, Tavşanlı koyu mutlaka görülmesi gereken yerler imiş, kesinlikle tavsiye ediyor buranın yerlileri dolmuşlar kalkıyor koylara gitmek için...

Avşa'nın gündüzleri güzel olduğu gibi akşamlarıda bir başka gūzel. Güneş batmaya başlayınca, Avşa'nın gerçek güzelliği ortaya çıkıyor. Fener adası buranın yerlileri Hayırsız ada diyorlar gerçidegüneşle birleşince muhteşem bir görüntü çıkıyor, gün batımının manzaraları objektiflere dahil oluyor.

Avşa'nın gece eğlenceleride, bir hayli renkli, paha biçilmez, gece kulüpleri, türkü barları, çay bahçeleri, sabaha kadar müzik severleri, eğlenceyi severleri sabaha kadar bekler,gerçi bu yıl Avşa'nın meşhur Samanyolu çay bahçesi çok soluk durdundu, oranın meşhur yıllardır o mekanda görmeye alışık olduğumuz solist Hakan yoktu:(

Veee acı son, Avşa'yı güzellikler ile bırakarak İstanbul'a dönme zamanı. Güleryüzlü misafirliklerinden, cana yakınlıklarından dolayı evimizde gibi hissettirdikleri için, Çağlar Akasya Pansiyon işletmecisi Semra hanıma, eşi Mustafa beye ve Kızları Hande'ye çok teşekkürler. 2 yıldır tatilimi onların pansiyonunda geçiyoruz, Temiz denize sıfır, kesinlikle tavsiye ederim.Bu arada Çağlar Akasya Pansiyonu önerdiği için Yıldız ablacığımada çok teşekkūr ederim sevgiler...

Haftaya Perşembe Görūşmek Ūzere Hoşçakalın Esen Kalın Dostlarım.