Başlığı bir kere daha okuyun, sonra arkanıza yaslanın kilo verirken nasıl çirkinleşilir bir düşünün, sonra da yazının devamını okuyun.
İlk etapta kendinize şu soruyu sorun. Kilo vermekte amacım ne?
Sağlık sorunu yaşamamak, var ise onları en minimale indirmek.
Görünüm güzelliğini kazanmak. Kilolu insan, yağlı insan ayna karşısında tabi ki göze hoş gelmeyebilir.
Ruhsal güzelliğinizi kazanabilmek yani kendinizi sevebilmek, kendiniz ile barışık olabilmek.

DENGESİZ VE ŞOK DİYETLERDEN UZAK DURUN


Vücudumuzda bulunan tüm hücreler canlıdır. Bu canlı hücrelerin daha sağlıklı bir şekilde yaşamalarını devam ettirebilmeleri, yediklerinizin kalitesine ve dengesine bağlıdır.
Eğer siz kilo verirken, yeterli ve dengeli beslenmezseniz,
Öğünleri atlarsanız, aç kalırsanız, katkı maddesi içeren yiyecek ve içecekleri sınırlamazsanız,
3 beyaz olan şeker, un ve tuzu yaşantınızda dikkatli tüketmezsiniz,
Fast food gıdaları çok sık tüketirseniz,
Aşırı ve kötü beslenirseniz,

“KÖTÜ KÖMÜRÜN HAVAYI KİRLETTİĞİ GİBİ”


Bu tip beslenme ile hücreleri iyi besleyemeyeceğinizden güzelleşeceğim derken çirkinleşirsiniz.
Alkolü sınırsızca tüketmek, sigara kullanımı da cildin daha çabuk kırışmasına ve yaşlanmasına neden olur.

ÇÖZÜM


Doğanın bize sunduğu 50 çeşit besin öğesini yeterli ve dengeli bir şekilde tüketin.
Sabah kahvaltı yapmadan asla sokağa çıkmayın.
Kahvaltı vücudunuzdaki tüm hücrelerin daha hızlı yenilenmesinde katkı sağlar.
Daha çok antioksidan zengin A,C,E vitaminleri göz ardı etmeyin.
Özellikle doğal beslenme ile bunları daha çok tüketin.
Yağlı yiyecekler ve aşırı tuzlu yiyecek cildinizin daha çabuk yaşlanmasına neden olur.
Çaya şeker atmayın. Şeker çayın içerisindeki antioksidanları azalttığı gibi, cildinizin yaşlanmasını da hızlandırır.
Şeker zamanla derinin esnekliğini azaltır. Özellikle yüzünüzdeki deride sarkmalar belirginleşir.
Şekerli yiyeceklerin tüketimindeki artış, istemeden vücudunuza daha fazla serbest radikallerin girmesine neden olur.
Bu serbest radikaller ise hücreleri hasara uğratır.
Komleks karbonhidratlar dediğimiz; şekeri düşük karbonhidratlar, doğal şekerleri yaşantınıza sokun.
Şekeri; sütten, meyveden, sebzeden, esmer ekmek, kuru baklagiller, kepekli pirinç, işlenmemiş undan yapılmış tahıl gruplarından daha çok alın.
Renkli beslenin, sebzelerde yani salatalarınızda 5 ayrı renk olsun.
Her zamankinden daha fazla sebze ve meyve tüketin.
Hücreleri onaran iyi kaliteli proteinlerden balık ve tavuğu göz ardı etmeyin.
Yağlardan zeytinyağını, fındık, ceviz ve bademi tercih edin.
Bol su içiniz, su tüketimini azalttıkça deriniz de kırışacaktır.
Sütün ve yoğurtun daha az yağlısını tercih edin.
Meyvelerden; portakal, greyfurt, yeşil elma, şeftali, erik, kavun ve kiraz cildiniz için ilk sırada tüketeceğiniz meyvelerin başında gelir.