Annem… Anlatamam ki, nasıl anlatılır ki, kelimeler yetmez. Benim annem bir melek aslında.

Gençliğini yaşayamadan 15 yaşında hiç görmediği dedemin arkadaşının oğlu ile nişan yüzükleri takılmış ve 16 yaşında evlendirilmiş. Hayalleri varmış gerçekleştirememiş. 18'inde ben doğmuşum. Ne isim koyalım diye sorulmamış bile anneme. Soyadını sen veriyorsun en azından ne isim koyalım diye sorsan ya anneme babacığım, ama nerde… Eskilerde böyleymiş ne yazık ki. Küçük yaşında büyük bir kadın olmuş canım annem. Güzeller güzelidir hemen de nazara gelir. Kimse onun annem olduğuna inanmaz ablan mı derler :) 20'sinde kardeşim dünyaya gelmiş bu seferde yine bana uygun olsun diye anneme sormadan kardeşime yine babam isim koymuş. Bırak bu sefer annem isim koysun, değil mi? Yâda annemden fikir al değil mi? :( Annem çok güçlü bir kadındır biz üzülmeyelim diye ağlamaz yanımızda. Üzülse bile belli etmez ki hep güçlü umutlu mutlu görünür, fedakârdır, hisleri de çok kuvvetlidir. 24'üne varmadan babamı kaybetti. Babam daha 30'una yeni girmişti çok erken gittin babacığım nurlar içinde uyu mekânın cennet olsun :(

Babamın ölümü ile daha zor bir hayat başladı annem için. Ama annem yılmadı. Gündüz fabrikada gece evde çalıştı, aza kanaat etti. Biri iki yapmaya çalıştı. Bizlerin okuyup yetişmesi için az uğraşmadı az yorulmadı. Merhametli, kimse için kötülük düşünmeyen, insan ayırt etmeyen, herkese eşit davranan güler yüzlü, iyilik meleğidir. Bizleri büyütürken yaşadıklarını ben yaşasam kafayı sıyırırdım sanırım. Canım annem güzel annem Allah senin yokluğunu bizlere göstermesin. Babam öldüğünden beri kardeşimle bana hem analık hem de babalık yaptın. Üvey baba elinde harap olmayalım diye evlenmedin. Çocuklarıma nasıl davranır diye hep bizi düşündün.

Evlendim, bebeğim oldu, çalışıyordum. Bebeğime baktın 40 gün yanımda kaldın o da yetmezmiş gibi kızım yaşına girmeden kolum kırıldı, hem bana hem kızıma baktın, kızımı büyüttün.

9 ay karnında taşıyan, karşılıksız seven, başımız sıkışsa her an yanımızda olan annelerimiz, hakkınız asla ödenmez. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar atasözünden anlaşıldığı gibi hayatımıza giren çıkan yüzlerce insan olabilir ama hangisi bizleri annemiz gibi koruyup şefkat sevgi gösterebilir ki.

Yıllar geçiyor çevreme baktığımda arkadaşlarımın anneleri tek tek vefat etmeye başladı. Daha geçen ay üç tane arkadaşımın annesi vefat etti. Arkadaşlarım, annelerinin değerini anladıklarında bunu onlara söyleyemeyecek kadar geç kaldıklarını dile getirdiler. Benim hayatta olan kusursuz annem var onun değerini yaşım ilerledikçe daha iyi anlıyorum. Ben de bu sözleri annemin kendisine söyleyemiyorum kaleme dökmek çok daha kolay.

Anneler günün kutlu olsun ANNEMMM… Her zaman söylemesem de seni çok sevdiğimi sen biliyorsun anla işte:) Bütün annelerin anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım. Koruyucu meleklerimiz güzel annelerimiz iyi ki varsınız. 

Haftaya Perşembe görüşmek üzere sevgili dostlarım. Mutlu kalın, esen kalın…