Kitap Dünyası

Beni Çok Ararsınız : Pırlanta Kalpli Adam Turgut Özal

Turgut Özal döneminin önemli tanıklarından biri gazeteci Mehmet Akyol tarafından kaleme alınan bu kitapta, merhum Turgut ÖZAL’ın iktidar olduğu yıllarda, kendisinin bizzat tanık olduğu birçok olayları anlatan bir çalışmadır.

Akçağ yayınlarından 3.Baskısı yayınlanan bu önemli eser döneme çok farklı bir bakış açısı getiriyor. Halen Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu (Başkon) ’un Genel başkanıdır. Başkentliler haber ile çalışmalarını sürdürmektedir. Başkenthaber Ankara gazetesi ve Haslet dergisini yayınlamaktadır. Başkon bünyesinde Okumak ve Şehirden köye dönüş ile ilgili çok önemli iki projeyi sürdürmektedir.

Her boyutuyla merak edilen Turgut Özal dönemine Mehmet Akyol’un kendine özgü üslubu , naif kalemi ve daimi halk açısından yaklaşan düşünce dünyasıyla bakmak istiyorsanız bu kitabı mutlaka okumalısınız.

Hüzünlü Hayat

Yazar Fatma Öztürk Aydın’ın kitabı Hüzünlü Hayat Arı Sanat Yayınevi’nden çıktı. Kitap sosyal içerikli bir hayat hikayesi. Aynı zamanda Diyarbakır Yazarlar Birliği Başkanı olan Fatma Öztürk Aydın kitapta bayan bir öğretmenin köy okulundaki çabasını öğrencilerinden birinin kendine örnek aldığı öğretmenin emeğini boşa çıkarmamak adına okuma azmi ile okumaya dört elle sarılması ve tanıştığı bir yaşlıya arkadaşı gibi diyaloğa girmesi ve geçmişini unutturacak kadar onu teselli etmesini aktarıyor.. Eşi Süleyman Aydın’da yazar olan Fatma Öztürk Aydın Hüzünlü Hayat kitabıyla yazın dünyasında ses getirdi. Fatma Öztürk Aydın ismini gelecekte de daha sık duyacağız kendine özgü üslubuyla Hüzünlü Hayat’ı mutlaka okuyun.

1.Biga Kitap Günleri

09 Aralık - 19 Aralık Tarihleri Arasında Çanakkale Biga ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan bir ilke imza attı..

Düzenlenen Kitap Günleri Etkinliğine 50 yayıncı kuruluş 52 yazar katıldı. Okur Yazar buluşmalarını öğrencilere tanıtmak amacıyla okumaya teşvik amacıyla düzenlenen etkinliğe Bahadır Yenişehirlioğlu Tayfun Talipoğlu , Aytekin Polatel , Gülçin Akan , Aslı Günay , Davut Doğan, Davut Gazi Benli , Nimet Erenler Gülkökü Temuraga Demir Gibi birçok ünlü yazar imza ve söyleşiler ile Bigalı Öğrencilerle Buluştu...

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan Görev aldığımız her yerde böylesi Kültür Sanat Etkinliklerini Öğrencilerle buluşturmanın onları etkilediğini okuma ve yazma isteğinin arttığını ve belki de geleceğe dair yazar adaylarını teşvik edeceği kanaatinde olduğunu söyledi. Fuar süresince 60 okulda ayrıca söyleşi ve imza için gün gün program yapan Biga İlçe Milli Eğitim Müdürünün titiz çalışması dikkat çekti.

Egonu Bırak Da Gel Çok Yakında!

Psikolog Aysun Bal’ın Egonu Bırak Da Gel kitabı Mona Kitap’tan çıkıyor. Çok yakında okuyucusuyla buluşacak kitap bir süredir merakla bekleniyordu. Aynı zamanda televizyon program sunucusu Aysun Bal’ın ikinci kitabı çok yakında!

Bilim Dünyası

Çok değerli iki bilim insanı Doç. Dr. Serdar YAVUZ ve Doç. Dr. Özcan BAYRAK Sobiad adını verdikleri çok önemli bir projeye imza attılar. Bu iki isim çalışmasını şu şekilde aktarıyorlar :

“Sobiad (Sosyal Bilimler Atıf Dizini) Doç. Dr. Serdar YAVUZ ve Doç. Dr. Özcan BAYRAK olarak bizler, ülkemizde hiç olmayan bu alandaki bir eksikliği gidermek ve bilgiye hükmedebilmek ve ülkemize bu alanda bir katma değer oluşturma adına yola çıkarak şekillendirdiğimiz bir projedir.

Sobiad (Sosyal Bilimler Atıf Dizini www.sobiad.com Türkiye merkezli 345 dergide yayınlanan 104.455 makalenin yer aldığı ve 2.112.080 atıfın bulunduğu bir veritabanıdır. Sobiad aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin yer aldığı milli bir indekstir. Sobiad veritabanında hem makale başlığında arama hem de metin içinde arama yapılabilmektedir. Sobiad, aylık düzenli olarak güncellenmekte ve dergilerin yayınlanan sayıları veritabanına eklenmektedir.

Sobiad; hem öğretim üyelerine yapılan atıfları göstermesi hem öğretim üyelerinin ve öğrencilerin kaynak taraması noktasında bir veritabanı olması hem de üniversitelerin yaptığı yayın bilgisini kullanıcıları ile paylaşması bakımından Türkiye sosyal bilimleri alanında bir ilk olmaktadır. Sistemde atıf yapılan öğretim üyesine email yoluyla bilgi verilmektedir. Ayrıca kütüphane yetkilisi kullanım istatistiklerine istediği zaman ulaşabilmektedir. Sobiad ile akademisyenlerin “h indeksi” belirlenecek, Türkiye merkezli dergilerin impact faktörü (etki değeri) kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Sobiad, Türkiye merkezli sosyal bilgiler dergilerini taramakla birlikte; birçok yabancı dergi Sobiad’da taranmak için başvurusunu yapmış bulunmaktadır.

Sobiad, tamamen milli unsurlar çerçevesinde şekillendirilmiş ve uluslararası atıf indeksi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen yerli bir projedir. Bu projenin yaklaşık 4 yılllık bir geçmişi bulunmaktadır. İlk olarak kendi doçentlik sürecimizde bize yapılan atıfları bulma için tarama yaptığımızda bununla alakalı sıkıntı yaşamamız üzerine bu projeyi hazırladık. İlk olarak Doç. Dr. Serdar YAVUZ hocamızın editörlüğünü yürüttüğü The Journal of Academic Social Science Studies dergisinde 5000 sayfalık bir ön çalışmasını yaptık. Daha sonra bu çalışmayı 10 dergiye uyguladık ve sürekli artarak devam etmektedir. Şu as itibariyle 345 dergiye ulaşmış durumdayız. Projenin bir sonraki aşaması yurtdışı dergileri tarayıp dünya çapında bir veritabanı haline getirmektir. Yapılan bu çalışmaların özünde 2023 hedefleri doğrultusunda kendi alanımızla ilgili gerekli çalışmaları ve altyapı sistemlerini kurup üniversite kütüphanelerinin yurtdışı veri tabanlarına ödenen miktarları azaltmak ve ülkemize bir katma değer sağlamaktır.”

Bilime dair çalışmalara ihtiyacımız olduğu şu günlerde bu kıymetli çalışmayı yürekten kutluyoruz.

Medya Dünyası

Hakan Ekemen ile Kampüs Öğreniyor

Geçtiğimiz çarşamba Günü İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Kampüs'te Kampüs Öğreniyor programında Hakan Ekemen'in konuğuydum. Programda Spiker dünyasının çalışmalarını , iletişimi ve üniversite medya çalışmalarını konuştuk. Hakan Ekemen kendine özgü programcılığı ile dikkat çeken başarılı bir isim. Kampüs Öğreniyor’da her hafta farklı konukları ağırlayan Hakan Ekemen’i mutlaka dinleyin.

Derya Uğur’dan Şıklık Dersi

Hafta içi üç gün saat 14.00’da Kanal V ekranlarında Deryaca programıyla izleyici ile buluşan Derya Uğur her programında adeta şıklık dersi veriyor. Kendine özgü şıklığı ile dikkat çeken güzel sunucu geçtiğimiz hafta da giydiği kıyafetlerle izleyenleri büyüledi. Derya Uğur şıklığı ve güzelliğiyle dikkat çekti.

Dilara Karaca ile Günaydın Ankara Başlıyor!

Başarılı ve güzel spiker Dilara Karaca 1 Ocak’tan itibaren Günaydın Ankara ile radyo dinleyenleri ile buluşacak..Hayata dair her şeyin yer alacağı..haber ve sohbet de içeren Günaydın Ankara Cumartesi ve Pazar günleri Trt Ankara Kent Radyo’sunda. 105.6 Frekansında 07.00 ile 09.00 saatleri arasında Dilara Karaca ile Günaydın Ankara’yı mutlaka dinleyin.

Selda Şentürk Umuda Kelepçe Vurulmaz’da

Sunucu Selda Şentürk ( Hayal Çankay) şu sıralarda oyunculuk çalışmalarına ağırlık vermiş durumda. Güzel oyuncu geçtiğimiz günlerde Umuda Kelepçe Vurulmaz dizisinin 8.bölümünde rol aldı. Son zamanlar da diğer rollerinde olduğu gibi kötü kadın olarak izleyici karşısına çıkan güzel oyuncu başarılı oyunculuğuyla dikkat çekti.

Tiyatro Dünyası

Kocamın Nişanlısı

Yönetmenliğini Ferdi Merter’in üstlendiği Sadık Şendil’in yazdığı komedi Türündeki Kocamın Nişanlısı gösterimlerini sürdürüyor. Şu ana kadar farklı yerlerde izleyicilerle buluşan ve önümüzdeki günlerde Anadolu’nun farklı yerlerinde de sahnelenecek Kocamın Nişanlısı bu sezonun en dikkat çekici oyunlarından bir tanesi. Oyunda Mehmet Çepiç, Tuğba Özay, İpek Tenolcay, Serdar Sevtekin, Fatih Ayhan, Aslı Kökçe ve Arzu Yanardağ gibi çok önemli isimler yer alıyor. Oyuncu performanslarıyla da şimdiden ses getiren bu başarılı oyunu mutlaka izlemelisiniz.