Katalanlar, yıllarca hayal ettiler bağımsızlıklarını… Bu yıl 1 Ekimde referanduma gittiler ancak hayal kırıklığı üzerlerine kabus gibi çöktü, Önce sevinç çığlıkları sonra şokla karışık gözyaşları Bağımsızlık hareketinin başı Özerk Yönetim Başkanı Carles Puigdemont % 92 evet oyu çıkan referandumunun ardından önce bağımsızlık ilan etti. Sonra… İki taraflı bir çözüm bulunması için kararı askıya aldı.

Önce göster sonra verme Alışın artık arkadaşlar Liderler de yanılır. Anneler yanılır, babalar yanılır, eşler yanılır, aşklar yanılır… Devletler yanılır Her yanılmaya bir askı…

Her yanılmaya bir askı… Askıya almak Ne dönek bir durumdur. Orada da kalır, ya da duruma gore iner. Heveslendirir vadesiz ve taksitsizdir. Yiyene politik bir haldir. Olur da olmayabilir de. İlk kez milli oluyorsan askıyı yersin. İşte asılı duruyor niye sıkıntı yapıyorsun. İçinde bulunduğumuz fiziki, siyasi, ekonomik, sosyal durumlarda çok sık rastlanan bu durumu biz ülke olarak kanıksadık valla… Kanıksamak acıyı azaltır Katalan kardeşlar. Beklentiyi yok edersen, oh homidi gırtlak, pufidi kandil, tombi yatak. Amaaan bir kere geldik dünyaya ilkesini benimse, rahat ol Sana dokunmayan yılan derisini nerede değiştirirse değiştirsin Global bir yanılgı bu Al askıya gitsin. Biz de bol askılar var Hangi birini sayacağımı bilemedim. İstersen gel gör. Hem bizim kardeşlerle çok özgür mutlu yaşarsın. Suriyeli, Somalili, Afgan, Ganalı, Etiyopyalı, Moritanyalı, Pakistanlı, Faslı, Cezayirli, Myanmarlı, Nijeryalı hatta Fildişi Sahilini bırakıp gelen kardeşlerimiz var biz de. Hepimiz kardeşiz, milli sloganımız. Saat satıp, mahalleni bile kurarsın, istersen pazarlarda tezgah açarsın Gel ne olursan gel demiş atalarımız Tam da bu günleri görmüşler işte… Hatta biz tüm canlıları kabul ediyoruz. Kaçak papağanlar, akvaryum balıkları, aslan yavruları, kaçak kangurular… İthalat ihracat tavan yapık, serbest piyasa Buradan daha bağımsız ülke yok.

Ayrıca topraklar altın, antika dolu Yemeyen domuz olup denizden çay bahçesine çıkıyor. Nolmuş yani Puigdemont dansöz çıktıysa.. Hem Yıllardır ekranlarımızda dansöz çıkma geleneklerimize de sıkı sıkı bağlıyız biz. Hem öyle sadece yılbaşında çıkmıyor artık, her gün her gün… Her gün yepyeni dansözler Kıvır kıvır kıvırtıyorlar. Tam gaz eğlence Ve tam bağımsız. Festivaller renk renk Maç günleri bayramlarımız.

…..

Ölüm mü? Yazgın varsa her yerde olur kardeşim. Bak Amerika’ ya Kasırgalar, yangınlar, hepatitler Bak Afrika’ya Her yer de ölüm ölümdür. Vade biter, taksit biter Bedeni konveyörde askıya asarlar et pazarları gibi…yallah Ruhu avuçlayıp uçururlar. İşte bu tam bağımsızlık halidir. Kalk Ne ağlayıp duruyorsun Ağlamanın ölüme çaresi olmuş mudur ki ? İşte bu kadar.