Geçtiğimiz hafta, Konyaspor deplasmanında farklı mağlup olan Sivasspor'un evinde olmasından ötürü Fenerbahçe karşısında maça ortak olacağını düşünüyordum. Medjani'nin kendi kalesine attığı gol,Robinho'nun maça sonradan dahil olması ve Sivasspor'un aradığı golü geç bulması,puan kaybının başlıca sebepleriydi.
 
Fenerbahçe'nin maça istekli,hırslı ve mücadeleci başlaması maçın 33.dakikasında 2-0 öne geçmesini sağladı. Medjani'nin kendi kalesine attığı gol Sivasspor'un ilk yarı dengesini bozdu.Ayrıca;Bifouma'nın yakaladığı pozisyonlarda Volkan'ın başarılı olması Sivasspor'u demolize etti.Volkan Demirel demişken;Sivasspor karşısında yakın mesafeden kurtardığı pozisyonlarla 3 puanda ciddi katkısı oldu.
 
İkinci yarı başladığında Robinho'nun oyuna dahil olması,Sivasspor'a ciddi hareketlilik kattı.İkinci yarı Sivasspor'un daha başarılı paslarla atağa çıkması hem pas yüzdelerini hem pozisyon sayılarını arttırdı. Aykut Kocaman'ın elinde Valbuena gibi oyuncu eksilten,akıllıca paslarıyla arkadaşlarını asist yapıp birde üstüne goller atan oyuncudan faydalanmamasının açıklaması olamaz.Özellikle ikinci yarı Valbuena'nın oyuna dahil olması,Fenerbahçe'nin ataklarda daha üretken olmasını sağlayacaktı.
 
Her ne kadar 3 puanın sahibi Fenerbahçe olsa da,milyonlarca taraftar ilk yarı farklı Fenerbahçe,ikinci yarı farklı Fenerbahçe izlemekten yorulduğu aşikar..Haftaya Antalyaspor maçında tribünlerin daha dolu olup olmayacağı hala belirsizken,Fenerbahçe'nin ilk yarı farklı ikinci yarı farklı futbolu akıllarda soru işaretleri bırakmaya devam edecek gibi görünüyor..