İlk yarıdaki üstündeki baskıya sonuna kadar direnen Başakşehir’in ikinci yarıdaki direncini bende merak ediyorum. Abdullah Hocanın takımı değiştirmeden, yedek sorununu içinden çözüp ligin sonuna kadar bu yarıştan kopmayacağına inananlardanım.

Beşiktaş’ta ise Şenol Güneş Hoca takımla çok oynamaya başladı bence. Belirli bir kadroda alternatifi oynamak güzel ama ilerde dengelerin bozulma riski var ama yinede rakiplerine her maçta baskı kurdular. Birkaç maç hariç. Şampiyonluğun en büyük adayıdır Beşiktaş.

Galatasaray elinden gelenin en iyisini yapıyor kanaatimce, topladıkları puan inanç verici. Fakat sahada kazandıkları maçlarda dahi Muslera ve şans faktörleri hep yanındaydı. Artık sahada daha düzenli olmalılar.

Fenerbahçe düzelmeye başladı. Lens’in oyuna katılması oyun taktiklerine değişiklikler kattı. Kanatlarına Karayev’ide katıp güçlendirmeleri akıllıca oldu. Ortada Robin ve Fernando’nun çok pozisyon bulmasına yarayacak. Defansta sağlam durabilirlerse şampiyonluğa son maça kadar götürüp kazanabileceklerine inanıyorum.

Bursaspor, takım içindeki renkleri fazlalaştırmazsa ilk beş içindeki yerini korumakta zorlanacaktır.

Osmanlıspor Avrupa’da görevini fazlasıyla yaparak gücünü gösterdi.Fakat ligdeki puanı yeterli değil. Alternatif sorununu çözdüklerinde sistemlerindeki farklılıklar artacaktır.

Konyaspor ise Aykut Kocaman’ın sistemine sıkı sıkıya bağlı kalacağından yaratıcı oyuncu eksiğini fazlasıyla hissedeceklerdir. Çok fazla düz oynuyorlar biraz oyuna farklılıklar katmalılar.

Gençlerbirliği futbolcuları Ümit Özat’ın sistemine fazlaca uyum gösterdiler. Çok iyi futbol oynuyorlar. Disiplinlerini bozmadan maçın sonuna kadar didiniyorlar.

Antalyaspor’da ise kendisine lazım olan Rıza Hocayı bulduktan sonra herşey yerli yerine oturdu. Hedefleri büyüdüğü için daha farklı düşünüyorlar. Güçleri var düzenli oynuyorlar.

Akhisar elindekini yerli yerinde kullanabilen ve hep doğru işler yapan bir topluluk. Bence saygıyı hakkediyorlar.

Karabük Süper Lige çıktıktan sonra kadrosunu tamamen değiştirdi. Aldıkları puan kendilerine yeter mi  bunu ikinci yarıdaki performansları belirleyecek.

Kasımpaşa inişli çıkışlı grafiğine devam ediyor. Rize’de aldıkları galibiyet ilk yarıyı düşme potasından üste bitirmelerini sağladı. İkinci yarıda işleri zor olacak ama direneceklerdir.

Alanyaspor evinde oynadığı maçlardaki performansı deplasmandaki Karabük maçı hariç gösteremedi. Fakat saha içerisinde farklı oyuncuları var. Gençlerbirliği’nden aldıkları Landel orta sahadaki ihtiyaca tam isabet oldu. Sistemdeki sorunlara rağmen iyi futbol oynuyorlar. Bence ligdeki tüm maçları seyre değer oluyor. Bende tüm kalbimle seyretmeye devam edeceğim.

Kayserispor başlardaki oyununu tüm lige yayamadı. Sorunları çok fazla. Daha çok çalışıp son maça kadar ligde kalmaya çalışacaklardır.

Gaziantep kaybettiği birçok maçta hakketmediği sonuçlar aldı. Kadro olarak güçlü olduklarına inanıyorum. İkinci yarı yeni transferlerle daha etkili olacaklardır.

Adanaspor elindeki kadroya rağmen her maçta sonuna kadar savaşıyorlar. Saygıyı hakkediyorlar ligin sonunda olsalarda. İkinci bölümde yeni hocalarıyla yapacakları performansı ilgiyle takip edeceğim.

Sevdiklerinizle kalın…