Yapılan bazı araştırmalarda gerilime bağlı başağrılarında her ne kadar dinlenme, sessizlik ve stresten uzak durma önemli ise de bazı bitki çayları bu önlemlerle birlikte tüketilirse başağrısının şiddettini azaltabileceği gösterildi. 

İşte size başağrısına en iyi gelen bitki çayları;

YEŞİL ÇAY; İçerdiği antioksidanlardan dolayı başağrısını rahatlatıcı etki gösterir. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenler,kilo vermeye yardımcı ve kanserden korumada da etkilidir.

TARÇIN; Tarçın manganez (Mn), lif, demir ve kalsiyumdan zengindir. Baş ağrısı ve diğer birçok sağlık problemlerini iyileştirici tedavisi vardır. Bununla birlikte kan şekeri düzenlenmesinde de çok etkilidir. Özellikle şeker düşmesine bağlı olan başağrılarının sıklığını azaltır. Eğer diyabet, gizli şeker veya hipogliseminiz varsa her gün yemeklerden sonra 2-3 fincan kadar tarçın çayı içebilirsiniz. Sütünüze , yoğurdunuza, meyvelerinizin üzerine toz tarçın serpebilirsiniz.

ZENCEFİL; Yıllardır Çin’de tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Vücutta iltihabı giderici bir etki gösterir. Baş ağrısını rahatlatıcı özelliği vardır. Bununla birlikte bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudu daha güçlü yapar. Hem değişik bitki çaylarınıza koyabilirsiniz hem de çorbalarınızda ve sebze yemeklerinizde taze veya toz halinde kullanabilirsiniz.

PAPATYA ÇAYI : Özellikle migren ataklarında papatya çayı ağrıyı azaltmada yardımcı olur.  Alerji azaltıcı etki ile birlikte vücutta iltihaplanmayı azaltır. Vücudu dinlendirir ve rahatlatır.

BAŞAĞRISI GİDEREN ZENCEFİLLİ TARÇIN ÇAYI

• MALZEMELER; 1 parça zencefil ,1-2 dilim limon, 1çubuk tarçın   

YAPILIŞI; 2 bardak suyun içine zencefil ve çubuk tarçını ekleyip kaynatıyoruz su kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. 5 dakika demlenmesini bekliyoruz. Taze sıkılmış limon ilave ederek servis yapıyoruz. 

LİMONLU YEŞİL ÇAY 

MALZEMELER; 2çk yeşil çay, bir tutam taze nane, 1-2 dilim limon.

YAPILIŞI; 1 bardak kaynamış suyun içine yeşil çay taze nane ve limon dilimlerini ekleyip demlemeye bırakıyoruz. 5 dakika sonra sıcak olarak servis yapıyoruz.

 

VÜCUT RAHATLATAN PAPATYA ÇAYI

MALZEMELER; 2 yemek kaşığı kuru papatya, 2 yemek kaşığı ıhlamur, 1 parça rulo tarçın.

YAPILIŞI; Tüm malzemeyi kaynamış suyun içine koyuyoruz. 5 dakika demleyip servis yapıyoruz.

HEPSİ BİR ARADA ÇAYI

MALZEMELER; 1 yemek kaşığı yeşil çay, 1 yemek kaşığı papatya, bir parça zencefil, 1 rulo tarçın.

YAPILIŞI; Tüm malzemeyi kaynamış suya koyuyoruz ve 5 dakika kadar bekleyip servis yapıyoruz.