Kitap Dünyası 

24 ÖĞRENME TUZAĞI

Fark edin ve kurtulun…Araştırmacı yazar ve Bilge Adam Bilişim Grubu Yöneticisi Mustafa Acungil’ in Tuzak serisinin ikincisi“24 Öğrenme Tuzağı” Tuti kitap’ tan çıktı.
Başarılı bir eğitim hayatının ardından alanında öne çıkan bir kariyer yapan Mustafa Acungil, öğrenmeyi hayatının ana ekseninde görüyor. Bilge Adam bünyesinde bir yandan teknik uzmanlığını ve yönetim görevlerini sürdüren Acungil, üç lisans ve bir yüksek lisans derecesine sahip. Veri alanındaki kariyerinde de sürekli bir öğrenme süreci yürütüyor. Kendini ‘yaşam boyu öğrenici’ olarak tanımlayan ayrıca 20 yıla yakın bir eğitmenlik deneyimine sahip yazar, 24 Öğrenme Tuzağı ‘ nı okurlar için kaleme aldı.
Yazarın kendi sözleriyle ; ‘’Öğrenmeyi yaygın eğitim-öğretimle kısıtlı gibi düşünüyoruz çoğu zaman. (Bakınız kitaptaki ilk tuzak.) Oysa tüm hayatımız öğrenerek geçiyor. Ve ne yazık ki nasıl öğrendiğimize pek de kafa yormuyoruz. Oysa yormalıyız. Çünkü öğrenmeyi ne kadar ve nasıl yaptığımız, doğrudan yaşam kalitemizi belirliyor. Yanlış şeyler öğrendiğimiz için, yanlış yöntemlerde takıldığımız için, yönümüzü doğru belirlemediğimiz için büyük bedeller ödüyoruz.’’ 
24 Kariyer Tuzağı’ nın ardından Tuzak serisinin ikincisi olan 24 Öğrenme Tuzağı öğrenmeyi yeniden ve doğru öğrenmeniz için size yardımcı olacak.

CENNETTE İKİ YIL

Yeryüzünde, sadece aşkın ve adaletin olmadığı yerler karanlıktır. Akademisyen Yazar Mert Aslan tarafından kaleme alınan “Cennette İki Yıl” Nefes Yayınevi farkıyla tekrar basıldı.
Gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenen “Cennette İki Yıl”, parasız ve pazarlıksız tüm aşklara adanmış sıra dışı bir aşk romanıdır. 
Yazarın sözleriyle “ elinizdeki roman, ilk sayfasından son sayfasına dek bütün ayrıntılarında, kötülükten iyiliğe, kötü niyetten masumiyete, korkudan cesarete, kargaşadan dinginliğe, kör ihtirastan aydınlık vicdana, zulümden adalete, cehennemden cennete, hiçlikten Tanrı’ya, kısacası karanlıktan ışığa doğru bir yürüyüştür.”
Cennette İki Yıl’ da, Mert Aslan’ın romanlarına özgü akıcı, ilginç bir dil ve görüş açısı dikkati çekmekte, “yaşamın ve ölümün gerçeği”, “karşı cinsle ilişkiler”, “emeğin kutsallığı”, “adalet”, “eşitlik”, “özgürlük”, “yalın doğaya geri dönüş”, “Tanrı ile ilişkiler” ve “aşkın beşerî ve tanrısal değeri” gibi evrensel temalar öne çıkmaktadır.
Romanlarında olayları tasavvur ve anlatım stili genelde “klasik batı edebiyatı”, özelde ise “romantik edebiyat okulu” içinde şekillenmiş olan Mert Aslan, bu akımlarda yer alan kimi yazarların da yaptığı gibi, ara sıra kahramanlarını susturarak doğrudan doğruya kendisi konuşmaktadır. Bu yazım tarzı, romanı aynı zamanda bir fikir kitabına dönüştürmesi açısından ilginç ve önemlidir.

HACI BAYRÂM-I VELÎ Aşkın Nefesi

Eserleri çok satanlar listesinde yer alan yazar ve senarist Mahmut Ulu’ nun son kitabı Hacı Bayrâm-ı Velî Aşkın Nefesi Nefes Yayınevi’ nden çıktı.
‘Somuncu Baba: Aşkın Sırrı’ sinema filminin senaristi Mahmut Ulu’ nun biyografik roman niteliğinde olan son eseri Hacı Bayrâm-ı Velî Aşkın Nefesi Nefes Yayınevi tarafından basıldı. Eser 14.-15. Yüzyıllarda Ankara’ da yaşamış tanınmış mutasavvıf şair Hacı Bayrâm-ı Velî’ nin gerçek hayatından esinlenerek yazılan biyografik bir romandır. 
“Bilmek istersen seni, Cân içinde ara cânı. Geç cânından bul ânı, Sen seni bil, sen seni” cümleleriyle de tanıdığımız Hacı Bayrâm-ı Velî’ yi eserinde kendi ağzından şöyle aktarır yazar: “ Yedi yaşımda iken gördüğüm o rüyanın zamanı gele¬cek, sahip olduğum her şeyi terk edecektim. O gün başlayacaktı bitmeyecek serüven ve aşkın hikâyesi. O gün uçacaktı aşkın vuslatına Zümrüd-ü Ankâ. “Yitik derviş, yokluk yolcusu!” demişti davet mektu¬bunda Şeyh Hamid. Şimdi ben yokluk yoluna düşecektim. Aşkın sırlı hikâyesini kayda geçirecek ve kıyamete dek ya¬şatacaktım.”
Yunus Emre ve Somuncu Baba kitaplarının ardından, büyük mutasavvıf Hacı Bayrâm-ı Velî’ nin de hayatını da biyografik roman şeklinde kaleme alan ve amacının, Anadolu’ nun manevi mimarlarını yeni nesillere anlatmak olduğunu da belirten Mahmut Ulu: "Amacımız; Allah dostlarını bütün insanlara ulaştırmak” diyor.

Bana Biraz Sen Lazım

Şenay Ertuğrul Seçkin’in Bana Biraz Sen Lazım isimli kitabı adom yayıncılıktan çıktı. Aynı zamanda hemşire olan sağlıkçı Şenay Ertuğrul Seçkin’in ilk kitabı olan Bana Biraz Sen Lazım Şenay Ertuğrul Seçkin’in geçmişten bugüne yazdığı şiirlerden seçmeler bulunuyor. Seçkin’in kendine özgü bir şiir dili var mutlaka okumalısınız . 
"Yokluğunun ortası, varlığının kıyısındayım; Bana biraz sen lazım!"
Aşkın cuma haliyle sevmişti,
Yandığını bilemedi. 
Bir kelam bir muhabbet,
Yarıda kaldı şimdi.
Aşkın cuma halini,
Secdesiz göremezdi,
Öğrendi!
Ve aşkın cuması 
Kıyameti oldu.

Deryaca 

Başarılı televizyon programcısı Derya Uğur Demirhan bu kez yazar olarak karşımızda. Deryaca tam da Derya Uğur Demirhan’ı yansıtan renkli ve çok yönlü bir eser..Hayata dair birçok şeyi bulabileceksiniz Deryaca’da…Deryaca Flipper Yayınları’ndan çıktı. Deryaca tanıtım bülteninde şu şekilde aktarılıyor : “Sonra içimdeki boşluk gün geçtikçe büyümeye başladı. Neydi beni mutsuz eden şey? Kendimi mutlu etmek için her şeyi deniyordum. Ne yaptıysam o boşluk kapanmıyordu.
Bir gün bir alışveriş merkezinde o doyumsuzluğumu kapatmak için alışveriş yaparken onu gördüm. Tarık karşımda bana doğru geliyordu. Göz göze geldik. Nasıl da özlemişim onu, içim bir an farklı bir duyguyla doldu. Boynuna sarılıp “seni çok özledim” demek istedim. Acaba duracak mıydı? Yoksa beni görmezden mi gelecekti? O an bunları düşünürken daha da yaklaştık. Durdu o an zaman, mekân, her şey durdu. "Merhaba," diyordu. Bense bir suçlu gibi yüzüne bile bakamıyordum. "Nasılsın?" dedi.
Ne demeliydim? "Mutsuzum aşkım, çok pişmanım ve üzgünüm. Ne olur beni affet, seni çok seviyorum” mu demeliydim? Sadece "İyiyim," diyebildim.   Ve sonra…
 “Her bitiş yeni bir başlangıç olmasa, seninle geleceği konuşamazdık.” “ Derya Uğur Demirhan’ın Deryaca’sını mutlaka okuyun. 


Müzik Dünyası 

ALİ ATA’dan AŞK 

Müziğe damga vuracağım.Ali Ata,ilk albümü ''aşk''ı çıkardı. Başarılı şarkıcı,12 eserin yer aldığı çalışmayla idialı:''Farklı sound'umla müzik dünyasına damga vuracağım. ''Başarılı şarkıcı Ali Ata'nın farklı bir sound yarattığı 12 şarkılık albümü ''Aşk'',Melodi Müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı.İddiasını ''Müzik sektörüne damga vurmaya geliyorum'' sözüyle ortaya koyan Ali Ata'nın albümünün müzik yönetmenliğini Ahmet Koç üstlendi. Ahmet Koç'un aranjesine de imza attığı çalışmada Ali Ata'nın okuyucu koçluğunu ise Cansu Koç yaptı. Her Şarkıda Farklı Lezzet Albüm'de Ali Ata'nın şarkıları, Türkiye'nin en ünlü müzisyenlerinin enstrümanlarıyla hayat buldu. İsmail Soyberk, Bülent Ay, Tuncer Tunceli,Ali Koç,İhsan Akçatepe ve Özgür Mete gibi usta isimler ile çalıştı.Ali Ata,Anadolu Rock ve Ankara havasına farklı sound'ların yer aldığı çalışma için ''Dinleyiciler her şarkıda farklı bir lezzet alacak'' diyor. İlk klibe 100 kişilik ekip ''Aşk'' albümünün ilk klibi ise ''Darbe Yedim'' şarkısına çekildi. Yönetmen koltuğunda Erkan Nas'ın oturduğu klipte 100 kişilik bir ekip görev aldı.

Medya Dünyası 

İlknur Gülebaş ile Söz Konusu 
Başarılı haberci İlknur Gülebaş Söz Konusu programı ile gündemi belirlemeye devam ediyor. Birbirinden renkli konuklarla kendi gündemini belirleyip farklı alanlarda ses getiren İlknur Gülebaş ile söz konusu Pazartesi ve Perşembe 18.00’da Kanal 34 ekranlarında..İlknur Gülebaş ile Söz Konusu’nu mutlaka izleyin.  

Medya Ödülleri Ses Getirmeye Devam Ediyor! 

Yılın En iyi kadın radyo programcısı : Canan Beyazkaya 
Canan Beyazkaya radyodaki programı ile çok dikkat etmişti. Aldığı ödülle bu dikkatleri iyice üzerine çeken Canan Beyazkaya başarısı ile öne çıkıyor. 

Yılın En iyi Kadın Mimarı / Tuna Tonya

Aslında tüm ailesi bu işin içinde olan ve başarısını farklı projelerle gösteren Tuna Tonya yılın en iyi kadın mimarı ödülünün de sahibi oldu. 

Yılın En iyi Kurumsal Yönetim danışmanı ve eğitmeni : Gonca Elibol

Yıl boyunca Türkiye genelinde çok önemli danışmanlık ve eğitim çalışmalarına imza atan Gonca Elibol bu başarısını ödülle pekiştirmiş oldu. 

Yılın En iyi sosyal sorumluluk Röportajı :  Unicef / Meltem Acet

Yılın en iyi röportajı ödülünü başarılı isim Meltem Acet Unicef röportajıyla aldı. Meltem Acet gecenin en şık isimleri arasındaydı. 
 
Yılın En iyi kadın pop müzik şarkıcısı / Dilek  

Bu yıl müzik dünyasında yaptığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Dilek bu yılki ödülün sahibi oldu. 

Yılın En iyi Kadın Haber Spikeri / İnternet Ajans Bülteni / Hande Aydınalp / İHA

İlk kez internet haber spikerliği anlamında ödüller dağıtılırken ödülün sahibi Hande Aydınalp oldu. 

Yılın En iyi müzik programı / Rengarenk – Gülcan Engintepe – Flash Tv

Ekranlarda artık az sayıda müzik programı kaldı. Bunların en başarılısı da Gülcan Engintepe’nin sunduğu rengarenk. Flash tv’nin başarılı ismi ödülle başarısını pekiştirdi. 

Yılın En iyi Gündüz kuşağı program sunucusu : Sevgi Şükran Karaoğlan – TV52

Gündüz kuşağı gerçekten de zor bir kuşak..Enerjinin her daim yüksek olması gereken gündüz kuşağında ödülün sahibi oldu. 

Yılın En İyi Kitabı : Beşik Kertmesi / Nesibe Özcan Özbiçer

Yılın en iyi kitabı ve en iyi çıkış yapan yazarı ödüllerini Nesibe Özcan Özbiçer kazandı. 

Deniz Ölgün ve Alihan Altıtaş 

Geceyi çok özel iki isim Deniz Ölgün ve Alihan Altıtaş sundu. Her iki isimde başarılarıyla büyük beğeni topladı. 

Yılın En iyi Cemiyet Dergisi / Mega Life 

Mega Life dergisi adına Ahmet Aslaner en iyi cemiyet dergisi ödülünü aldı. 

Yılın En iyi fantezi müzik kadın şarkıcısı : Bahar Gelir – İlla da 
Güçlü albümüyle dikkat çeken Bahar Gelir en iyi şarkıcı ödülünün sahibi oldu. 

Yılın En iyi çıkış yapan spikeri / Özlem Üzenir / Bengütürk Tv 
BengüTürk’ün başarılı ismi Özlem Üzenir en iyi çıkış yapan spiker ödülünü kazandı. 

Yılın En iyi modeli / Simge Ünal Ünal oldu. 

Yılın EN iyi Dj ikilisi : Deniz Gönen - Demet Gönen ikilisi oldu. 

Yılın En iyi ekonomi programcısı  Aslı Eren seçildi. 

Yılın En İyi Çıkış Yapan Pop Müzik Kadın Şarkıcısı / Çilem Duman 

Yılın En iyi kadın haber spikeri / Gündüz Kuşağı – Nurdan Hüsrev – Kanal B 

Dünyanın en hızlı Photoshop ustası : Emre Deveci plaketini aldı. 

İlknur Taş ve Elifnur Taş gecenin başarılı sunucu yardımcılarıydı. 

Nihan Özcan Berberoğlu’na Teşekkür Plaketi 
Oyuncu Nihan Özcan Berberoğlu ve Eski Manken – işletmeci ve organizasyoncu Onur Berberoğlu çifti de gecenin en uyumlu çiftlerindendi. Aynı zamanda organizasyon alanında faaliyet gösteren bir işletme kuran başarılı çift Ab power ışık balonlarıyla teşekkür plaketi de aldılar.