Kitap Dünyası

Bana Bana Hep Bana


Aslı Şafak’ın Büyük Ada Yayıncılık’tan çıkan Bana Bana Hep Bana kitabı tanıtım bülteninde : “

Bu kitabın yazarı bir uyumsuz. Yıllardır televizyonda, dünyanın en sıkıcı işini, ekonomiyi izleyicinin kafasına terlik atarak ve atarlanarak anlatıyor. Kıl olduğu şeyler var. "O yapıyor ben de yaparım" diyenlere kıl mesela. Dansöz gibi kıvıranlara, kendini akıllı, karşısındakini aptal sananlara.

En çok da bunu ranta çevirmeye çalışanlara.

O yüzden bu kitap, belki de okuduğunuz en "tuhaf" ekonomi içerikli kitap. Bu "uyumsuz"un dertleri var. Gereksiz tüketimle derdi var mesela. Kredi kartını böldürüp böldürüp harcamamızla, kına gecelerinde taç takmamızla, kelepir evi saray gibi pazarlamamızla derdi var. Sorguladığı şu: Biz ne zaman böyle olduk? 70'lerde mütevazı ve kalenderken 40 yılda nasıl bu hale geldik? Geldiğimiz noktada artık, vekaleten harcıyor, asaleten yiyoruz. Rant yeme uğruna, insanlığımızı, itibarımızı, vicdanımızı harcıyoruz. 80'lerden bugüne, şarkılarla, türkülerle bizi anlatıyor bu "uyumsuz". Hem de çok çarpıcı anlatıyor.

Büyükada Yayıncılık gururla sunar. Şimdi siz bu kitabı "like"larsınız da...” şeklinde aktarılıyor. Bu kitabı mutlaka okuyun.


Medya Dünyası


Hilal Ergenekon ile Sağlıklı Yaşa


Ekranların başarılı ve güzel ismi Hilal Ergenekon Yeni yayın döneminde Sağlıklı Yaşa programı ile Ulusal Kanal ekranlarından izleyicisi ile buluşuyor. Sağlığa dair özgün formatıyla dikkat çeken programda sağlığa dair akılda kalan her soru cevabını buluyor. Sağlıklı yaşa her pazartesi ve Salı saat 16.00’da Ulusal Kanal’da.

Fulya Kalfa HaberTürk’te


Habertürk yeni yayın dönemine başlarken gece yayın kuşağında artık haberleri Fulya Kalfa’dan izleyeceğiz. Başarılı ve güzel spiker Fulya Kalfa yeni yayın dönemiyle birlikte HaberTürk ekranlarında izleyiciyle buluşmasına başladı. Fulya Kalfa gece yarısından sabaha kadar haber bültenleriyle HaberTürk’te..

İlknur Gülebaş ile Söz Konusu


Başarılı ve güzel haberci İlknur Gülebaş yeni yayın döneminde yepyeni bir programla izleyici karşısına çıkıyor. İlknur Gülebaş ile söz konusu her pazartesi ve Çarşamba 17.00’da KRT ekranlarında. Söz Konusu’nda güne ve gündeme dair çok önemli konuklar yer alıyor. Söz Konusu zaman zaman konuklarıyla kendi gündemini kendi belirliyor. İlk program izleyici ile buluştu bile Söz Konusu ile İlknur Gülebaş KRT’de..

Meltem Erkan Acet ile Ajanda


İş Dünyasına dair her şey Ajanda’da. Girişimcileri , yöneticileri , Türk iş dünyasının liderlerini ekranların başarılı ismi Meltem Erkan Acet Ntv Avrupa ekranında Ajanda da ağırlıyor. Sağlıktan finansa , inşaattan otomotive her hafta farklı konu ve konuklarla ekonominin , iş dünyasının nabzı Ajanda da tutuluyor. Ajanda her pazartesi başarılı ve güzel sunucu Meltem Erkan Acet’in sunumuyla Ntv Avrupa ekranında..


Maria Özdemir İle Modellik Ve Moda Dünyası Üzerine


Maria Özdemir: Ankara’da Modellikle ilgili benim kadar bilgili ve Tecrübeli kimse Yok


Öncelikle bize  kendinizden  bahseder misiniz?

Mariia Polunina Özdemir  (Mary Polunyna) 1989 Ukrayna doğumluyum , 6 yıldan beri Türkiye’ye geliyorum ve bu dönemlerde mankenliğe Türkiye’de devam ediyorum.  Ukrayna’da müzik ve kültür öğretmenliğinden mezun oldum Ama müzikten daha çok modellik ilgimi çektiği için bu alanda devam etmek istedim.

Neden Modellik ? 

Her genç kızın rüyası gibi benimde küçüklüğümde modellik çok ilgimi çeken bir hayranlıktı. Küçük yaşlarda aynanın karşısında poz verip kendi kendime modellik oynardım.

Modelliğe ilk adımı nasıl attınız?

5-6 yaşlarında aynaya karşı oynadığım modellik oyununu izleyen dedem beni ajansa götürüp kaydımı ilk 6 yaşında yaptırmıştı.

İlk çalışmanızı hatırlıyor musunuz, nasıldı?

8 yaşında ilk defa podyuma çıkmıştım ve ilk giydiğim kıyafette gelinlik oldu. O zamanki modellerden önce podyum açılışını ben yapmıştım.

Örnek aldığınız isimler var mı ?

Küçüklüğümde örnek aldığım mankenler vardı ama hep Ukraynalı oldukları için sizler tanımazsınız ama tabi ki bende her küçük kız gibi Adriana Lima’yı cok beğenir ve örnek alırdım.

Unutamadığınız çalışmalarınıza dair bir anınız var mı?

Her podyum her katalog ayri bir keyif ama artik koreografisini yaptigim defileleri daha cok seviyorum. Bir sey yaratmak cok daha heyecan verici geliyor bana.

Şu anki yaptıklarınız dışında yapmak istediğiniz çalışmalar var mı ?

Son zamanlarda koreografi üstüne çalışıyorum bu konuda kendimi dahada gelistirmek istiyorum. Bu sene Ankara’da 8.si yapılacak olan Models of Fashion güzellik yarışmasının koreografisini ben hazırlayacağım ve bu beni heyecanlandırıyor

Moda dünyası hareketli bir yapıda.. Siz genel olarak sektörün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ankara çok sakin bu konuda Ukrayna veya İstanbul’a göre çok daha az iş var. Bu sektörü burada geliştirmek için uğraşıyorum.

Mesleğinizde bir rekabet baskısı/etkisi hissediyor musunuz? Eğer hissediyorsanız bu mesleğinize nasıl yansıyor? Bu rekabet ortamının size ve mesleğe olumlu olumsuz etkileri nelerdir?

Bunu Ukrayna’da çok hissederdim ama artık ilerleyen yaşımın verdiği tecrübe ile rekabet hissetmeyi bıraktım yeni başlayan ve genç arkadaşları eğitmeye devam ediyorum. Ankara’da bu konuda eğitim veren benden başka bu kadar bilgili ve tecrübeli kimse yok

Modellik dünyasında bir şeyleri değiştirme şansınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Mankenlik Ukrayna’da ve Avrupa’da çok değerli bir meslek , küçük yaşta aileler çocuklarını mankenlik kurslarına yazdırırlar ama Türkiye bu konuda cok farklı mankenlik mesleğine gerekli değer verilmiyor .

Modellik için kurs eğitimi şart mı  ya da bu işi yapabilmek için nasıl bir eğitim almak gereklidir ?

Ukrayna’da 6-7 yaşında eğitimler baslar dans, koreografi, podyum, yürüyüş vs ve bu kişinin vücudunu esnek kullanmasını daha iyi ve sağlıklı olmasını sağlıyor. Gerekli eğitim almadan modellik yapan çok Türkiye’de ve belki de bu yüzden çoğu kız işi hiç bilmeden ben mankenim diye dolaşıyor podyumlarda…

Kendinizde bir şeyleri değiştirme imkanınız olsa neleri değiştirirdiniz?

Bu soruyu neyi ima ederek sordunuz ? (Gülüyor) kendimle gayet barışığım değiştirmek isteyeceğim bir şeyim yok. Olsa zaten değiştirmiş olurdum.

Medya ile aranız nasıl? Televizyon, internet, gazete, dergi gibi iletişim araçlarından ne şekilde faydalanıyorsunuz? Sosyal medya ile aranız nasıl?

Medyada bol bol çıkmak dışında mı? (Gülüyor)  çalışmalarımın hepsini sosyal  medyadan paylaşmıyorum ama çevredeki bütün işleri sosyal medyadan izlemeye çalışıyorum

Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz?

Spor ve çalışmak dışında yeni arkadaşlara ders vererek geçiriyorum zamanımı

KırmızıTürk hakkında neler söylersiniz ?

Bundan sonra Ankara’da ortak çalışmalar yaparak  KırmızıTürk ile daha da tanışacağız diye umuyorum.

Yeni Çalışmalarınız söz konusu mu ?

Eğitim konusunda ilerlemeyi düşünüyorum. Türk bayanlar sokakta bile yürümeyi bilmiyor bunun eğitimini vermeyi istiyorum.

Haber spikerliği ve sunuculuk düşünüyor musunuz ?

Ukrayna’da zaten spikerlik yapıyordum . Burada da bu şansı yakalarsam neden olmasın seve seve yaparım.

Gelecek planlarınız nelerdir? Şu an bulunduğunuz konumdan memnun musunuz ve gelecekte kendinizi nerelerde görmek istersiniz?

Çok uzun soru olmuş bu (Gülüyor)   kendi ajansımın başına geçeceğim önümüzdeki günlerde modellik yapmaya devam ederken model eğitmenliğini de sürdüreceğim.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Her yerde bu meslek prestij meslektir güzel parası vardır. Eğitimleri önemlidir . çocukken başlayan egitimler ve yarışmalar olur . Türkiye’de ise hiç önem verilmeyen bir meslek olmuş. Modellik keşke Avrupa’daki kadar iyi yapılsa burada da .

Röportaj ve fotoğraflar: Cengizhan KAYA