Herkese merhabalar,

Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde artık balık yemekleri de evler de sıkça yapılır oldu.Klasik balık pişirme tarzının dışında bir tarif vereceğim sizlere..

Balığın ismi de belki sizlere pek aşina olmadığınız bir isim gelse de,bu yemekte en uygun balıktır.

Ülkemiz'de Ege,Akdeniz ve Marmara Denizinde bulunan fener balığı,tadı itibariyle ıstakoza en yakın balık olarak bilinir.

Lezzetli beyaz eti,pişirildikten sonra bile sağlam kalmaya devam eder.

Izgara ve buğulaması yapılabildiği gibi kavurması da yapılır.

Bizde bugün lazanyanın içinde küp doğranmış olarak kavurup kullanacağımız için fener balığını seçtik.

Lazanyayı bir de balıklı olarak deneyin...

MALZEMELER:

500 gr fener balığı fletosu

6 adet lazanya yaprağı

3 adet domates

2 adet sivri biber

1 büyük diş sarımsak

2 adet küçük kuru soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağ

100 gr kaşar peyniri

Tuz

Karabiber

6-7 dal maydanoz

YAPILIŞI:

Balık fletolarını küp küp doğrayarak bir tabağa alın.

Kuru soğanın birini yarım ay şeklinde ince doğrayın.

Bir tavaya doğradığınız soğanı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını alarak kavurmaya başlayın.

Sivri biberi ince halkalar halinde doğrayın.Domatesin kabuğunu soyarak küp doğrayın.Sarımsağı da halka kesin.

Kavrulan soğanlara sivri biberi,domatesi ve sarımsağı ekleyerek karıştırın.

Balıkları da ekleyin ve 5 dakika kavurun.

Tuz,karabiber ve ince kıyılmış maydanozları ekleyerek ateşten indirin.

Lazanyaları bol suda haşlayın,suyunu süzün ve birbirlerine yapışmaması için bir tepsiye yan yana dizin.

Hazırladığınız balıklı iç harcını hepsine eşit olarak paylaştırın ve rulo kıvırın.

Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek lazanyaları tepsiye dizin.

Kalan 2 adet domatesin kabuklaRını soyun ve küpler halinde doğrayın.

1 adet kuru soğanı da küçük doğrayın.

Hepsini bir tavaya alın kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını elkleyerek kavurmaya başlayın.

Hepsi yumuşayınca rondodan geçirerek püre haline getirin.

Lazanyaların üzerine 1 yemek kaşığı olarak püreyi yayın.

Üzerine kaşar peynirini yerleştirin.

200 derece de ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Sevgiyle...