MALZEMELER:

4-6 adet tırnaklı pide
2 su bardağı et suyu

KÖFTE İÇİN:
500 gr dana döş kıyma (tek çekim)
1 adet büyük boy kuru soğan
1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber

ALT KISIM:
Yoğurt

SALÇALI SOS İÇİN:
2 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı domates salçası

EN ÜSTE:
2 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:
Köfte için,rendelenmiş soğan,kıyma,ekmek kırıntısı,tuz ve karabiberi bir kaseye alarak güzelce yoğurun.Ve 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
Bu arada salçalı sosu et suyu ve salça ile karıştırarak kaynatın ve bir kenarda bekletin.
Tırnaklı pideleri kare şeklinde keserek servis tabağına yerleştirin.
Et suyunu kaynar halde pidelerin üzerine gezdirin.
Köftelerinizi yuvarlak şekil vererek ızgarada pişirin.
Et suyu gezdirdiğiniz pidelerin üzerine yoğurt ve salça sos gezdirerek köfteleri yerleştirin.
Tereyağını minik bir tavada kızdırın ve köftelerin üzerine dökerek yemeğinizi servis edin. Afiyet olsun...