Bambaşkadır Nisan ayı. Bahar aylarının ortancası, kapıdan baktırıp kazma kürek yaktırmayanı, ılık havanın ve güneşli gökyüzünün müjdecisi, lale bahçelerinin en güzel zamanının hükümranı, daha neler neler. Çocuk ruhunuzun  depreştiği, içinizde kelebeklerin pır pır kanat çırptığı, doğanın canlandığı, yeşilin yemyeşil, en berrak haliyle ışıldadığı cömert ve heyecan verici bir zaman dilimidir. 

Hayatımıza anlam katan, bizi bütünleyen, sevgi sarmalıyla ailemizi daha da kaynaştıran canım oğlumun güzel kardeşi canım kızım da bu ayda geldi dünyaya. Üstelik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan tam bir gün sonra. Kızımın doğumundan bir yıl bir gün sonra da hala oldum, canım yeğenim Can Alp’in dünyaya gelişiyle. Ve bu sene reşitliğe erecek yuvamın temeli de yine güneşli bir Nisan gününde atıldı, yürek çarpıntılarıyla ve aşkla… İlk gurbet maceramız, Dubai’miz  6 yıl önce bugün şaka gibi başladı tam da 1 Nisan’da! Ve yine güzel bir Nisan ayında yepyeni adımlar, yepyeni kararlar arifesindeyiz, heyecanla, inançla. 

Yeryüzündeki tüm canlılar için, tüm dünya hatta tüm evren için herşeyin en iyisini ve hayırlısını diliyorum. Sağlıkla, sıhhatle nefes alıyor ve yaşıyorsanız, hele bir de huzur ve mutluluğunuz da varsa, zaten çok şanslısınız. Ahmet’in Hasan’ın 10’u varsa, varsın 100’ü olsun, 1000’i  olsun. Siz elinizdeki 3’ün 5’in kıymetini bilin ve şükredin. O 3-5 inanın milyon olur, trilyon olur. 

2017 benim çok şükrettiğim, içselleştiğim, sadeleştiğim, arındığım, dostluklarda özü ve sırrı yakaladığım yegane bir yıl oldu ve olmaya da devam ediyor. Affetmediğim, kırgın olduğum tek bir insanoğlu yok şu yeryüzünde. Aksine şükran ve minnet doluyum her bir öğreti ve ulaştığım bu yalınlık için. Öğrenmeye ve yeniliklere olan merakımı, hevesimi hiç kaybetmedim, bilakis heyecanla bekliyorum sıradakileri. Ve çok daha iyilerini sizler için diliyorum. Yeter ki radarlarınız açık olsun. Ne kadar pozitif ve ne kadar güçlü frekansta olursanız o kadar çok kendinize çekersiniz tüm güzellikleri. 

Nisan ayını pozitif bir perspektiften betimlemeye çalıştım. Tıpkı hayata sevecen, umut dolu, pırıl pırıl gözlerle bakan bir çocuğun ruhuyla. Nisan enerjisiyle. Atamız belki de o yüzden seçti 23 Nisan gününü çocuklara armağan etmek için. Biz de çocuklarımızla el ele, kol kola, bu ruhla kutlayalım bayramımızı coşkuyla, heyecanla. 

Sevgiyle kalın. Mutlu Nisan’lar…