ROMAN ÖNSÖZ YAZISI
Dijital Çağın müziği rap müzik olanca hızıyla çalıyordu. Dr. Bahar Güneş Ofluoğlu ve yardımcısı Dilek Atalay yine iş başında rutinlerde… Devlet Hastanesi sisteminden yılmış gözü korkmuş  bir hastanın ağzından küçük bir operasyondu beyninde çınlayan. Hâlbuki ufak bir göz enjeksiyonundan başka bir şey değildi. Bu seferki başkaydı. Yanma yakınma yok. Hastane gıcır kek… Misler. Gibi 
Bu girizgâhtaki cümlelereler ne diye soracaksınız. Eğer Azrail'le dans romanının giriş cümleleri derim. Taslak güzel isimler değişebilir sadece…
Teşekkürler sizlere sağlık melekleri bize ilham kattığınız için yürekten teşekkürler. Ve tabii ki müzik tedavi ile geleceğin modern Türk sağlık dünyasında profesyonel çalıştığınız için. Mekân ve zaman bilinci Sirius boyutunda kahramanlar genelde hep kadın. Mekân zamanın maddeleşmesi. Bir alanda geçen zaman mekânda birikerek somutlaşıyor. Zaman kaymasının maddi temelin ise mekânın birliği ve sürekliliği oluşturuyor. Bazen iki bazen üç ayrı şimdiki zaman çizgisini üst üste düşebilmesi gelişkin zaman ve mekân duyarlılığının sonucu sonsuzluk düşüncesine ulaşma hevesi. 
Bilinç kavramı önemlidir arkadaşlar. Yazınsal ve görsel bilinç dediğimizde gündelik hayat içinde gördüğümüz ve geçtiğimiz imgelerin tasnif düzenini ve yönteminin görselliği meydana getiren geniş alanın örgütlenişini ele alırız. 
Konuyu bağlayacaksak eğer Anlayacağınız üzere bilmek yaparım laubaliliği asla olmamalıdır.  Helme ana (Kayı boyunun Bey anası Gazi anası bacı bey)’den gelen Haymana kelimesi vecde bir defa Haymana beygirliğine soyunmak asla söz konusu değildir. 
Sanat sorunsalı politik sosyal kültürel hayat bazlıdır. Şimdi dikkat dikkat mercekli gözler mercek altına alınıyor deforme olmuş. İki çift gözden Allah'a sığınırım. Azrail'in ilahi planı vuku bulursa beklide bulmayacak? Ne biliyorsun sen mi yazıyorsun? Sanki kurmaca kurguyu? Ebedi âleme geçiş öncesi yazılardan yani Azrail ile dansın önsözünden bu kadar. 
Kalın sağlıcakla
Neylersin ölüm herkesin başında
Uyudun uyanamadın olacak
Kim bilir nerede nasıl kaç yaşında
Bir namazlık saltanatın olacak
Taht misali  o musalla taşında
Cahit Sıtkı Tarancı
Köşe  yazarının esinlendiği kaynakça  
Azrail'in secde ettiği adam bir dünya ve ahiret klasiği
Erdal Demirkıran  
Kasana  Kitap ağaç
İlk baskısı Nisan 2011 B
U baskı Ağustos 2015 tarihinde yapılmıştır